Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: nie odczytuje z bazy danych uprawnień
Forum PHP.pl > Forum > PHP
master
Mój problem polega na tym, że kiedy loguje sie na administratora php odczytuje z bazy kim jestem tylko nie nadaje mi tego statusu, i kiedy przechodzę do np. edytowania menu test sprawdzający czy jestem administratorem wypada negatywnie. Dodatkowo menu nie wyświetla mi odpowiednich działów dla poszczególnych rodzajów użytkowników.
Moja stronka to oparta jest o php i MySql
Z góry dzięki za pomoc cool.gif
popbart
Może poświęcisz nas jakimś kodem?
crash
Nie no albo ja już nie widze pięknych kolorów w składni php, albo ktoś tu nie używa poprawnego BBCode... A co do tematu, tak żeby ten post nie był całkowicie bezwartościowy: skąd bierzesz np. $login_status ? Bo nie widzę żeby to było przekazane przez formularz, sesje czy coś w tym stylu.
Kruq
nie wiem jak ty masz to dokladnie zrobione wszystko .... ale moja sugestia moze dosc nowatorska ale powinna sie sprawdzic ...

sprawdz w bazie status uzytkownika -> sprawdz jakie ma uprawnienia -> nadaj sesje z uprawnienia -> sprawdzaj sesje i w zaleznosci co otrzymasz towyswwietlaj na stronie ... tongue.gif

mam nadzieje ze zalapiesz o co mi biega ....pozdro
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.