Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: problem z getimagesize()
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Rastman
mam problem z funkcją getimagesize(). Chodzi o to, że funkcja powinna zwracać tablicę z 4

elementami ja potrzebuję szerokość i długość obrazka. testowałem kilkanaście plików typu jpg

z jednego katalogu.stosując pętlę
...getimagesize($x).....w większości przypadków wszystko było ok, lecz w kilku

przypadkach(zawsze te same zdjęcia) funkcja zwracała pustą tablicę?czy ktoś wie czemu tak się dzieje?
NuLL
IMHO: Niektore pliki sa zapisane tak a nie inaczej- i nie wiem jak.

Mam duzo jpg- tetuje uploader'y i generatory miniturek - GD nie umie stworzyc z niektorych zwracajac bledy sad.gif

Sprobuj zorbic cos z tymi obrazkami w php - i zobacz jak sie php zachowa.
Rastman
faktycznie. zdjęcia które nie chciały zwracać wartości były prosto z cyfrówki. wystarczyło je otworzyć w photoshopie i nadpisać. teraz wszystko jest ok.
niestety nie korzystałem wcześniej z funkcji do obróbki grafiki w php, a chciałbym robić miniaturki plików jpg. czy ktos mi podsuni kilka przydatnych funkcji?
bendi
Sproboj tego. GetImageSize moze operowac na naglowkach, ktore cyfrowka moze pomijac ze wzgledu na oszczednosc miejsca.
imagesx" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
imagesy" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
chomiczek
niechce powielać kodu.. popatrz na mój post TUTAJ.. tam jest moja druga wypowiedź gdzie właśnie jest opisany skrypt z jakiego ja korzystam przy tworzeniu miniatur.. jesli będzie potrzebował opisu to pisz.
Rastman
właśnie taki kod był mi potrzebny, potestuję wieczorkiem i odezwe się
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.