Mój pomysł: Korzystam z Sonata i FOSUserBundle, mam zdefiniowany AppBundle\Form\Type\RegistrationFormType prosta klasa tworząca formularz dziedzicząca z FOSUserBundle i tu bym chciał mieć obiekt security.context bo po nim bym już sobie spr. rolę
Problem: Żeby wstrzykąć ten security.context przesłoniłem sobie kontroler z FOSUserBundle, ale mam problem z wstrzyknięciem security.context do RegistrationFormType dlatego, że FOS używa jakiegoś serwisu do produkowania form
i gdzie tu przekazać dodatkową zależnomość ?
$formFactory = $this->get('fos_user.registration.form.factory');
No to chciałem napisać serwis, który by robił dokładnie to co tamten ale to też nie działa:
Definiując sobie to w ten sposób, krzyczy, że mam nie zdefiniowane zależności. To znaczy, że Symofny ładuję jakoś później te serwisy z dodatkowych bundle ? Czy coś trzeba ustawić, żeby je załadował ? Może w ogóle nie potrzebie kombinuję, bo serio to w sumie prosta rzecz a tu mnożą jakieś problemy :/
form.type.user: class: AppBundle\Form\Factory\FormFactory arguments: ["@form.factory, %fos_user.registration.form.name%, %fos_user.registration.form.type%, %fos_user.registration.form.validation_groups%, @security.context"] tags: - { name: form.type, alias: custom_user_registration }