Dostęp do skryptu oczywiście nie jest anonimowy dlatego zależy mi abym wiedział kto jakie ma osiągnięcia i sam użytkownik był świadomy swoich wyników.
Skrypt testów znalazłem gdzieś w internecie - jest dość prosty co dla mnie jest sporą zaletą - z zawodu jestem diagnostą samochodowym

Pozostałość napisałem sam - coś tam pamiętam z czasów zabawy z komputerem. Niżej zamieszczam kody które posiadam.
Prosiłbym o pomoc bo wykładam ręce, szukałem sporo i to co udało mi się wywnioskować to muszę zastosować Ajax którego nie znam kompletnie.
Wyświetlanie testu:
<script src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.7.1/jquery.min.js"></script> <script src="quiz.js"></script> <?php require 'header.php'; require 'config.php'; require_once 'user.class.php'; $quiz = mysql_query('SELECT trescpytania, odpowiedz1, odpowiedz2, odpowiedz3, odpowiedz4, poprawna, rodzaj FROM pytania ORDER BY RAND() LIMIT 1, 50'); $quiz2 = mysql_query('SELECT trescpytania, odpowiedz1, odpowiedz2, odpowiedz3, odpowiedz4, poprawna, rodzaj FROM pytania ORDER BY RAND() LIMIT 1, 50'); ?> <script> var questions=[ ] new Quiz(questions); </script>
Test:
function(w) { var quiz=function(questions,name,resultTxt,introButtonTxt) { var tm=this ,name=name||'Kliknij niżej aby rozpocząć:' ,resultTxt=resultTxt||'Twój wynik:' ,introButtonTxt=introButtonTxt||'START'; $('<div id="QUIZ_intro" class="pager"><h1>'+name+'</h1><br><button class="myButton">'+introButtonTxt+'</button></div><div id="QUIZ_question" class="myButton"><p></p><ol></ol></div><div id="QUIZ_results" class="pager"><h1>'+resultTxt+'</h1><p><br>Liczba uzyskanych punktów: <span id="QUIZ_points"></span>/<span id="QUIZ_total"></span><br><a href="java script:location.reload()">NOWY TEST</a></p></div>').appendTo('body'); var introElem=$('#QUIZ_intro') ,introButton=introElem.find('button') ,questionElem=$('#QUIZ_question') ,questionP=questionElem.find('p') ,questionList=questionElem.find('ol') ,resultElem=$('#QUIZ_results') ,totalElem=$('#QUIZ_total') ,pointsElem=$('#QUIZ_points') ,points=0 ,currentQuestion=0; introButton.click(function(e) { e.preventDefault(); introElem.hide(); tm.run(); }); questionList.on('click','li',function() { var t=$(this) ,question=t.attr('data-question') ,answer=t.attr('data-answer') ,correct=(questions[question][2]==answer) console.log(questions[question][2],answer); tm.clickAnswer(correct); }); tm.run=function() { totalElem.html(questions.length); questionElem.show(); tm.ask(currentQuestion); } tm.ask=function(e) { questionP.html(questions[e][0]); questionList.html(''); for(var i=0;i<questions[e][1].length;i++) { } } tm.clickAnswer=function(correct) { if(correct) ++points; if(currentQuestion==questions.length-1) tm.summarise(); else tm.ask(currentQuestion+1); ++currentQuestion } tm.summarise=function() { questionElem.hide(); pointsElem.html(points); resultElem.show(); } } w.Quiz=quiz; }(window))
<span id="QUIZ_points"> - tutaj mamy wynik który chciałbym wysłać do bazy - jak tego dokonać ?
Z góry dziękuję