Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: composer.json w modułach Laravel
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Skie
Witam,
zaaobserwowałem, że paczka laravel\framework wchodząca w skład laravel\laravel posiada zdefiniowany plik composer.json dla każdego swojego modułu, czyli:

illuminate\auth
illuminate\broadcasting
illuminate\bus

etc.

Zaaobserowałem również, że kod samych modułów jest dostepny na githubie, ale sam laravel\framework ma je w sobie zahardkodowane zamiast je pobierać stamtað przez composera. Nie potrafię zrozumieć sensu takiego zabiegu. Może mi ktoś wytłumaczyć, czemu główne repozytorium nie pobiera plików źródłowych z tych modułów, tylko ma jest skopiowane wewnatrz swojego repo?
Pyton_000
Odwrotnie wink.gif Te moduły które możesz znaleźć na GH to są właśnie skopiowane z Core.
Skie
Dzięki za informację Pyton, tak właśnie myślałem, że pierwszy odpiszesz na ten temat smile.gif Ale wciaż nie wiem po co to jest skopiowane do osobnych repo? Nie ma tam ani dodatkowych testów, ani dodatkowych dokumentacji. Czy zostało to podzielone tylko po to by pozwolić użytkownikom korzystać z wybranych części frameworka zamaist całości? Ale czy ktoś w ogóle to robi, biorąc pod uwagę, że te moduły nie są niezależne od siebie, a wręcz można powiedzieć że są "dense-coupled".
Pyton_000
Gdzieś kiedyś czytałem wypowiedź Taylora dlaczego to zostało tak zrobione...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.