Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] logowanie do istniejącej skrzynki pocztowej
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
codex
witam. ponieważ wszelkie próby wysłania e-maila za pomocą php (mail() oraz phpmailer()) nie dają efektu, postanowiłem zejść nieco niżej z moimi oczekiwaniami. Pytanie jest takie:
- Jak mam za pomocą php zalogować się do istniejącej oczywiście skrzynki pocztowej - czy jest to możliwe? google wypluwa tylko całą masę nierozwiązanych tematów na różnych forach a chyba temat jest jednym z podstawowych ... ?

edit: żeby nie zakładać nowego tematu, napiszę tutaj.
W dokumentacji funkcji mail() mam napisane:
"Ważną informacją jest to, że pomimo iż e-mail został zaakceptowany do wysłania, to NIE oznacza, że będzie on już w tej chwili wysyłany do odbiorców."
No i ślicznie, więc jak sprawdzić czy mail został wysłany, lub kiedy będzie wysłany jeżeli nie w tej chwili ?
Comandeer
PHPMailer pozwala się zalogować do istniejącej skrzynki – obadaj "phpmailer SMTP login" w Google. Inna rzecz, że AFAIR GMail stroił foch przy tym, zwłaszcza jeśli było włączone 2-factor auth.
codex
no zabieram się za lekturę. apropos Gmail to już zrezygnowałem po wielu próbach zakończyło się tym, że server wyświetla mi komunikat o brakującym rozszerzeniu "openssl". Zrobiłem konto na interii i teraz próbuję z tym dalej...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.