Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Odznaczanie nowych tematów
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Major
A więc tak jak w temacie.
Chciałbym zrobić tak jak jest w forach oznaczanie postów ktorych sie nie przeczytało lecz nie wiem jak to wykonać. Myślałem nadtym by zapisać w bazie date ostatniego wyjscia i potem sprawdzac czy dany post ma wieksza date niz wtedy kiedy wyszlismy z forum. Ale zato jak sprawdzic dokladnie kiedy wyszlismy z forum. Dało by sie to sprawdzic gdyby ludzie klikali wyloguj, ale wiekszosc ludzi poprostu wychodzi ze strony. Więc jako mozna to wykonać. Prosilbym o jasne wyjasnienie bo nie znam sie na sesjach/cookiesach.
Michał Fikus
Przecież tutaj Tobie potrzebna jest data ostatniej akywności - nawet jak zamknął przeglądarke godzinę później, to i tak nie zobaczył postów które powstały po jego ostatniej aktywności na stronie.
SHiP
Odejmujesz daty i id nieprzeczytanych postów dodajesz do bazy. I tak w kółko dopuki ktoś nie kliknie "onacz wszystkich jako przeczytane" lub ich nie przeczyta :]
scanner
Kilka miesięcy temu pidsałem o jednymz możliwich rozwiązań - poszukaj mojego postu.
bela
hint: topic nazywał się 'forum'
Major
Michał Fikus, SHiP oto mi chodzi lecz nie mam pomyslu jak to wykonac
scanner, bela_666 szukalem postu o temacie forum i chyba znalazlem
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=20...ndpost&p=129428 ?
bela
tak to ten winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.