Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript] Wstrzyknięty kod - wirus
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Neo89
Witam serdecznie,

zwracam się do Was z prośbą o pomoc. Od 3 dni nie mogę uporać się z problemem. Do wszystkich moich stron w obrębie wielu domen, w pliki JS na sam koniec został wstrzyknięty kod o następującej treści, kod różni się zmiennymi w postaci losowego ciągu znaków, wiem, że jest to pobieranie jakiegoś złośliwego skryptu z zewnątrz który rozkłada mi strony. Na dodatek zmienia uprawnienia do tych plików z 644 na 600.

http://wklej.org/id/1927967/

Przeglądam logi i z wielką trudnością przychodzi mi wypatrzeć przyczynę takiego zdarzenia. Na serwerze są strony postawiona na różnych CMSach (Wordpress, Drupal, Joomla). Mieliście kiedyś do czynienia z takim zjawiskiem? Szukam jakiejś podpowiedzi gdzie może tkwić przyczyna. Próbowałem pomocy wujka google jednakże bez konkretniejszych rezultatów.

Pozdrawiam
com
przyczyn pojawienia się takiego kodu może być wiele, od zawirusowanego komputera, po podatne wtyczki dla każdego z tych cmsów.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.