Problem zaczyna sie gdy chce dodać poprzez formularz rekordy:
kod formularza-dodaj.html
i plik dodaj.php
<?php if (!$id || !$imie || !$nazwisko || !$data_urodzenia || !$numer_koszulki || !$pozycja || !$wzrost || !$waga) { exit; } if (!db) { exit; } $query = "insert into gracze values ('".$id."', '".$imie"', '".$nazwisko."', '".$data_urodzenia."', '".$numer_koszulki."', '".$pozycja."', '".$wzrost."', '".$waga."')"; if ($result) ?>
i w tym pliku wyskakuje mi błąd "Parse error: syntax error, unexpected '"', '"' (T_CONSTANT_ENCAPSED_STRING) in E:\xampp\htdocs\xampp\dodaj.php on line 25".
A teraz z wyszukiwaniem:
formularz szukanie.html
i plik szukaj.php
<? $id=$_POST['id']; $imie=$_POST['imie']; $nazwisko=$_POST['nazwisko']; $data_urodzenia=$_POST['data_urodzenia']; $numer_koszulki=$_POST['numer_koszulki']; $pozycja=$_POST['pozycja']; $wzrost=$_POST['wzrost']; $waga=$_POST['waga']; $sql="SELECT * FROM `gracze` WHERE id LIKE '%$id%' AND imie LIKE '%$imie%' AND nazwisko LIKE '%$nazwisko%' AND data_urodzenia LIKE '%$data_urodzenia%'AND numer_koszulki LIKE '%$numer_koszulki%'AND pozycja LIKE '%$pozycja%'AND wzrost LIKE '%$wzrost%' AND waga LIKE '%$waga%'"; echo '<TABLE> <tr><th>Id</th><th>Imię</th><th>Nazwisko</th><th>Data Urodzenia</th><th>Numer koszulki</th><th>Pozycja</th><th>Wzrost</th><th>Waga</th></tr>'; { } ?>
i jak w xamppie uruchamiam plik szukanie.html wpisuje jakis rekord wyskakuje bląd:
"IdImięNazwiskoData UrodzeniaNumer koszulkiPozycjaWzrostWaga'; while( $rekord = mysql_fetch_array($wynik) ) { echo ""; echo($rekord["id"].""); echo("". $rekord["imie"]."" ); echo("". $rekord["nazwisko"]."" ); echo("". $rekord["data_urodzenia"]."" ); echo("". $rekord["numer_koszulki"]."" ); echo("". $rekord["pozycja"]."" ); echo("". $rekord["wzrost"]."" ); echo("". $rekord["waga"]."" ); } echo ""; mysql_free_result($wynik); mysql_close($polaczenie); ?>"
Prosiłbym o pomoc bo jutro mam oddać ten projekt a nie wiem o co chodzi ;/