guffy
12.01.2005, 16:45:32
Witam !
Mam pewien problem z przesłaniem danych. Oto on:
1.na stronie index.php jest link ładujący np. include(meil.php);
2. w tym pliku ma być kod którego zadaniem jest przesłanie danych konkretnie lodinu i hasla do innej domeny np (www.domena.pl/login/) jeżeli umieszczam w tym pliku formularz :
Kod:
<FORM action=http://domena/src/redirect.php method=post>
<INPUT type=hidden name=login_username value=cos >
<input type=hidden name=secretkey value=cos>
<input type="image" src="images/moje_konto_poczta.gif" ></form>
to wszystko ok , ale mi chodzi o to by nie bylo pośredniej strony tylko po wykonaniu kodu strona o nazwie domena autmatycznie się otworzyła.
Rozw typu zrobic w index form nie wchodzi w rachube.
quex
12.01.2005, 16:49:32
jaka pośrednia strona? przecież jak includujesz, to ta strona "meil.php" będzie całością z indekem, więc formularz przeniesie odrazu na adres z domeną.
guffy
12.01.2005, 16:52:07
ok sorki zle napisalem laduje nowy plik nie include
quex
12.01.2005, 16:53:13
ładuje w sensie iframe? spracyzuj się
guffy
12.01.2005, 16:55:41
ok inaczej ma wygladac tak ze po jego wykonaniu sa wywylane dane do innej domeny metoda POST bez wciskania jakiegokolwiek przycisku.
quex
12.01.2005, 16:58:31
Cytat
ok inaczej ma wygladac tak ze po jego wykonaniu sa wywylane dane do innej domeny metoda POST bez wciskania jakiegokolwiek przycisku.
no to nie wiem czy się tak da, no chyba żeby zrobić OnChange czy coś takiego i dać odwołanie do przycisku Wyślij
guffy
12.01.2005, 17:01:31
dobre pomysl ja juz cos kombinowalem z
$c = curl_init();
curl_setopt($c, CURLOPT_URL, "http://domena.pl/src/redirect.php");
curl_setopt($c, CURL_POST, 1);
curl_setopt($c, CURLOPT_POSTFIELDS, "login_username=cos&secretkey=cos");
//
curl_exec($c);
curl_close($c);
shima
12.01.2005, 17:08:59
Po wykonaiu tego co trzeba wrzucasz na tej "pośredniej stronie"
header" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual. "Pośrednia strona" będzie dla użytkownika niezauważalna.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.