Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript]Problem z $.fn.tipsy.autoNS
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Johnas
Witam... Jak wiecie piszę własny skrypt forum smile.gif no i je piszę sobie i piszę... ale dzisiaj chciałem dodać do skryptu trochę dynamiki i powiem wam Panowie i Panie że nic mnie bardziej nie wkur#$ia bardziej od javascriptu... Może to dlatego że mało praktykuje ten język... A więc do rzeczy... Proszę wejść sobie na moją stronę ze stopki i najechać myszką na nick ostatnio zarejestrowanego użytkownika:

Jak się pierwszy raz najedzie myszką to jest wszystko dobrze, ale kolejny raz sprawia że jest to za wysoko... nie wiem co jest tego przyczyną sad.gif może ktoś widział winnego ? Link do strony w podpisie...
Arcioch
Czy możesz dać kod odpowiedzialny za generowanie i liczenie wysokości w tooltipie smile.gif
Mi się od razu generuje na złej wysokości.
Johnas
Masz racje... na stronie głównej generuje się źle za każdym razem, lecz na forum i innych stronach pierwszy raz jest okay, a kolejne bolą (jakkolwiek to brzmi biggrin.gif )

adres_strony/templates/GP/js/jquery.tipsy.js
oraz
adres_strony/templates/GP/js/jquery.tipsy.hovercard.js

Sorry że nie podaje adresu, ale nie chce aby później indeksowało mi to w google
koodo218
Usuń obrazek.
Johnas
Wyjaśniłeś kolego, trzeba było się bawić z obrazkami, a dokładnie ich position ustawiać na absolute i relative. Udało mi się osiągnąć taki efekt:

Dzięki kolego wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.