Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][PHP]odsyłacz do profilu zalogowanego użytkownika
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
damain1960
id użytkownika --> id

chcę zrobić aby użytkownik po kliknięciu linku przeniósł się do swojego profilu.

Próbowałem coś takiego ale nie działa:

1. <?php
  2. <a href="profil.php?id='.$username['id'].'">Profil</a>
  3. ?>
koodo218
  1. <a href="profil.php?id=<?php echo $username['id']; ?>">Profil</a>
damain1960
nie działa przenosi mnie pod: profil.php?id=%3Cbr%20/%3E%3Cb%3ENotice%3C/b%3E:%20%20Undefined%20variable:%20username%20in%20%3Cb%3E
Star
  1. <?php
  2. <a href=\"profil.php?id=".$username['id']."\">Profil</a>";
damain1960
ciągle nie działa. Przenosi mnie pod profil.php?id=

<!-- Edycja -->
Normalnie nie mogę. Ruszyłem główką pomyślałem i wpadłem na rozwiązanie. Lepiej zacznijcie kurs php bo nikt nie dał mi odpowiedzi. A o to kod o który mi chodziło (nie skopiowałem z innej strony, zrobiłem stronę od nowa bez ściągania skryptów z innej strony):

1. <?php
  2. echo "<a href=\"profil.php?id=".$_SESSION['id']."\">Profil</a>";
  3. ?>
kapslokk
Cytat
Lepiej zacznijcie kurs php bo nikt nie dał mi odpowiedzi.

To żeś pojechał teraz. W pierwszym poście wrzuciłeś jakiś śmieszny kod, który nie miał prawa zadziałać, chłopaki Ci próbowali pomóc i kierowali w dobrą stronę. A to, że Ty sugerowałeś, że dane o userze masz w zmiennej $username, to zupełnie inna sprawa. smile.gif także tego...
damain1960
Ja dopiero uczę się php sorry że wprowadziłem was w błąd. Po prostu nie zauważyłem jaki kod wkleiłem (to nie był ten kod, mam wolnego laptopa)
kapslokk
Spoko, tu nie chodzi o samo wprowadzenie w błąd, tylko o to, że zarzucasz ludziom, którzy usiłują Ci pomóc, że "się nie znają", a tymczasem to nie ich wina, że wprowadziłeś w błąd. Nawet gdyby faktycznie "się nie znali", to tak czy inaczej powinieneś szanować to, że próbowali Ci pomóc, a nie sypać tekstami "Lepiej zacznijcie kurs php bo nikt nie dał mi odpowiedzi."
com
damain1960 Jakby nie było to o to własnie chodzi, my tu podpowiadamy, nie dajemy gotowca na tacy, po to żeby ruszać główka samemu smile.gif bo potem nie jesteś wstanie nic zrobić bez pomocy nas wink.gif
damain1960
kapslokk

Ja nic nie zarzucam po prostu się pomyliłem w pliku php kombinowałem co tu jest źle i zrobiłem kilka takich kodów, i zamiast wkleić pierwszego wkleiłem inny. A napisałem username - że to jest nazwa użytkownika nie myśląc, że to kogoś w błąd wprowadzi.

com

Ja nie oczekuję gotowca bo to by było bezsensu.
com
Jak to mówią wróżek nie ma, niektórzy próbują wróżyć z "fusów", ale generalnie jeśli dajesz kod A to dla kodu A dostajesz odpowiedź, a w kodzie B już ona nie koniecznie zadziała wink.gif

Btw nie powiedziałem ze oczekujesz, mówię ogólnie smile.gif
damain1960
Ja myślę tak czy forum jest do oceniania czy do pomagania? Bo ciągle mnie oceniacie i wypominacie mi błędy.
com
powinieneś się cieszyć, bo dzięki temu będziesz lepszym programistą, pomagamy, ale jak trzeba na coś zwrócić uwagę to zwracamy, dobra ale to już offtop, eot
damain1960
com

Cieszę się na tym forum zawszę szybko znajduję odpowiedź!
Pomagamy - jesteś moderatorem, opiekunem, administratorem czy użytkownikiem?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.