Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne][PHP] Przekierowanie na inną domenę z doklejonym id użytkownika
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
acidplayer
Cześć, potrzebuję zrobić następującą rzecz:

załóżmy, że mam sieć partnerów, którzy na swoich stronach mają link do mojego produktu. Produkt sprzedaję za pośrednictwem portalu, przykładowo aaa.pl, który nie jest mój. Jeśli ktoś kliknie i kupi, ja mam jakiś tam zysk ze sprzedaży, a partner prowizję partnerską. Aby to działało, partner dodaje do adresu swój numer id, np. aaa.pl/moj_produkt/id23/. Ja chciałbym jednak, żeby partnerzy nie linkowali bezpośrednio do portalu aaa.pl, tylko żeby przechodziło to przez moją domenę, np. bbb.pl. Pomyślałem, że partner mógłby mieć link do bbb.pl i przekazywać swoje id za pomocą GET, np. bbb.pl?id=id23. Potem na domenie bbb.pl robiłbym przekierowanie 301 na aaa.pl, a numer id doklejałbym do adresu, np:

1. $lokacja = 'http://aaa.pl/moj_produkt/'.$_GET['id'].'/';
  2. Header( "HTTP/1.1 301 Moved Permanently" );
  3. Header( "Location: $lokacja");

Moje pytanie brzmi, czy to ma sens? Nie wiem, co się stanie w przypadku, kiedy kilka osób kliknie w tym samym czasie w linki z różnym id.
Beniooo
Jeżeli kilka osób kliknie w tym samym czasie linki z różnymi ID, powyższy skrypt przekieruje każdego na swoje ID
Możesz tego używać wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.