Jak rozwiązalibyście ten problem w symfony?
Mam entity Produkt oraz Kategoria połączone oczywiście relacją wiele do wielu.
Potrzebuję zrobić formularz dla wprowadzania/edytowania nowego produktu. Ma on tam swoje pola ale może też mieć wiele kategorii. W bazie danych mam ściśle określone kategorie. W przykładzie mamy produkt, który posiada np. dwie kategorie i teraz chce go edytować w celu dodania/usunięcia nowych. Przy załadowaniu strony te kategorie które już produkt posiada powinny być zwykłym inputem tekstowym
(korzystałem z tego rozdziału http://symfony.com/doc/current/cookbook/fo...ollections.html - świetnie tutaj pasuje i te kategorie które już produkt posiada pojawiają się w formie inputa tekstowego). Jednak nie chcę iść standardową drogą i klikając button "dodaj nową" nie chcę aby pojawił się nowy input z możliwością ręcznego wpisania lecz lista wyboru, gdzie opcjami będą kategorie pobrane z bazy danych. I teraz nie wiem czy iść tą drogą że po kliknięciu "dodaj nową kategorię" puścić request ajaxem, pobrać dane z bazy i kiedy użytkownik wybierze kategorię to select zamieni się w odpowiedni input czy może jednak symfony implementuje jakieś podobne rozwiązanie, do którego się jeszcze nie doczytałem?