Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Przekazanie select option do innej strony
Forum PHP.pl > Forum > PHP
slawek19926
Witam

Mam taki problem.

Napisałem sobie taki kod i potrzebuję teraz zmienną select przekazać do innej strony.
Próbowałem przekazać ją w adresie url ale niestety lipa.

Proszę o pomoc nie o gotowca.

EDIT:

pokombinowałem troszkę i teraz zwraca mi wynik tylko nie wiem dlaczego jak wybiorę 1 to w pasku adresu nic się nie pojawia, a jak wybiorę 2 to wtedy pojawia się 1 itd.

Kod po zmianie
nospor
Mozesz napisac co chcesz osiagnac? Bo na chwile Twoj kod nie ma zadnego sensu.

action="?nazwa=<?php echo $_POST['name']; ?>"
Ten kod bedzie dodawal cos do adresu dopiero po kolejnym wyslaniu forma i bedzie zawieral wartosc z poprzedniego wyslania a nie z aktualnego

$_SESSION['count'] = 'nazwa';
Tu przypisujesz do sesji tekst nazwa, ktory pare linijek pozniej zwiekszasz o 1... Totalny brak logiki
slawek19926
Poprostu chcę z tego forma wysłać nazwę klienta postem do innej strony i tam pobrać ją przez get. Chyba, że mogę to zrobić w jakiś inny sposób?
viking
Cytat(slawek19926 @ 3.08.2016, 18:55:44 ) *
Poprostu chcę z tego forma wysłać nazwę klienta postem do innej strony i tam pobrać ją przez get.

Widzisz w tych słowach jakikolwiek sens? Wysłać POST aby odebrać w GET...
nospor
  1. <form action="url_do_strony_gdzie_chcesz_wyslac" method="get">
  2. <span>Wybierz kienta:</span>
  3. <select name="name">
  4. <?php foreach($product_array as $r){?>
  5. <option value='<?php echo $r['nazwa']; ?>'><?php echo $r['nazwa']; ?></option>
  6. <?}?>
  7. </select>
  8. <button type="submit">Wybierz</button>
  9. </form>

to ci wysle forma na url_do_strony_gdzie_chcesz_wyslac a wartosc wybranej opcji bedzie w $_GET['name']
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.