if sprawdza czy haslo jest poprawne i czy w tabeli mailkod jest pusty (uzytkownik dostaje go na maila i ma wkleic)
ale wlasnie z tym wklejaniem mam problem
if dziala poprawnie, wyswietla nawet formularz do wklejenie kodu
ale to co ponizej jakby nie istnialo...
nacisniecie submita powoduje powrot do pliku glownego, a nie dospianie w bazie kodu i wyswietlenie komunikatu...
czy mogę osadzić formularz w ifie tak jak to zrobilem? bo na chwile obecna tutaj upatruje problemu, ale nie wiem jakie byloby alternatywne rozwiazanie..
{ $msg= " <div class='alert alert-danger'> <span class='glyphicon glyphicon-info-sign'></span> podaj kod z maila ! <div id='kod-form'> <form autocomplete='off' method='post'> <div class='col-md-12'> <div class='form-group'> <h2 class=''>Podaj kod aktywacyjny</h2> </div> <div class='form-group'> <hr> </div> <div class='form-group'> <div class='input-group'> <span class='input-group-addon'> <span class='glyphicon glyphicon-envelope'></span> </span> <input class='kod-control' type='kod' required='' placeholder='podaj kod' maxlength='45' name='aktywacja'> <button class='btn btn-block btn-primary' name='btn-kod' type='submit'>Aktywuj</button> </div> </div> </div> </form> </div> </div> "; $aktywacja = $DBcon->real_escape_string($aktywacja); $query = "INSERT INTO User (mailkod) VALUES('$aktywacja')"; $msg = "<div class='alert alert-danger'> <span class='glyphicon glyphicon-info-sign'></span> teraz możesz się zalogować poprawnie </div>"; } else"cos poszlo nie tak"; }