Wczoraj zacząłem swoją przygode z php u pana Mirosława Zelenta. Udało mi się stworzyć strone z możliwością zalogowania się i poprawnej rejestracji (Za pomocą obu filmów a kod nieznacznie edytowałem dla własnych potrzeb) Ale kiedy chciałem do owej strony dodać opcje usuwania swojego konta to coś nie pykło i wyskakuje ten błąd:
Parse error: syntax error, unexpected '' (T_ENCAPSED_AND_WHITESPACE), expecting identifier (T_STRING) or variable (T_VARIABLE) or number (T_NUM_STRING) in C:\xampp\htdocs\osadnicy\deleteaccount.php on line 27
Kod usuwania rekordu z bazy mysql

<?php { } else { require_once('connect.php'); mysqli_report(MYSQLI_REPORT_STRICT); try { $polaczenie = new mysqli($host, $db_user,$db_password,$db_name); if($polaczenie->connect_errno!=0) { throw new Exception($polaczenie->error); } else { $sql= "DELETE FROM uzytkownicy WHERE id='$_SESSION['id']'"; $polaczenie->query($sql); $_SESSION['usunieto']=true; } } catch(Exception $e) { } }
Z góry dziękuje za wszelką pomoc i jeśli to możliwe proszę o krótkie objaśnienie gdzie popełniłem błąd i dlaczego