Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript][PHP]Google blokuje strone i uznaje ją jako niebezpieczną
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
miras
Witam, google zablokował moją domenę i przy próbie wejscia wyrzuca błąd, że jest niebezpieczna/podejrzana.

Konkretnie komunikat jest taki:

Ostrzeżenie przed wyłudzeniem informacji

Osoby atakujące stronę xxx mogą Cię oszukać i wykraść Twoje dane (na przykład hasła, wiadomości czy numery kart kredytowych).

przejrzałem cały kod linijka po linijce i nie ma tam nic podejrzanego

Google też nie podaje żadnego konkretnego błędu, ma ktoś jakiś pomysł?
Pyton_000
W webmasters tools będziesz miał wyjaśnienie.
miras
Te strony próbują nakłonić użytkowników do zrobienia czegoś niebezpiecznego, np. do zainstalowania niechcianego oprogramowania lub ujawnienia danych osobowych.

Dodatkowo informacja po najechaniu na "Sprawdź stan usługi": Wykryto bardzo groźne złośliwe oprogramowanie.

Tylko takie informacje mam, a niewiele mi to mówi...
Pyton_000
Czy przypadkiem nie masz podpiętego certyfikatu ? Bo wygląda na to że tak ale jest niepoprawny.
miras
Nigdy nie podpinałem ssla pod ta domenę.
Pyton_000
Na pewno nie masz tam https://www.google.com/webmasters/tools/message-list?hl=pl żadnych wiadomości?
miras

Mam tylko to.
Pyton_000
Hmmm... być może powodem jest formularz rejestracji. Dokładniej pole typu password. Od jakiegoś czasu jeśli strona nie ma SSL a posiada formluarz z password oznacza stronę jako niebezpieczną. Być może to jest powodem. Spróbuj wywalić czasowo formularz i zobacz czy pomoże. Jeśli tak to ratuje tylko dodanie SSL
miras
W logowaniu też jest pole typu password, wywalić to i to?

Bo można zgłaszać poprawki tylko co kilka godzin.
Pyton_000
Fajnie jakby Comander się wypowiedział, on bardziej oblatany w temacie smile.gif Ale coś go ostatnio nie widać.

Jeśli chodzi o login to tak, oba formularze.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.