Piszę z dość dziwnym problemem - potrzebuję zadeklarować, aby wszystkie moje skrypty na moim hostingu były przerywane, jeśli długość ich pracy przekroczy 57 sekund. Od razu więc zadeklarowałem na początku pliku ten myk:
<?php ?>
Ku mojemu zdziwieniu - to nic nie dało. Poszedłem o krok dalej i dorzuciłem coś takiego:
<?php ?>
to również nic nie dało. Na koniec pokusiłem się o htaccess:
Kod
<IfModule mod_php5.c>
php_value max_execution_time 57
</IfModule>
php_value max_execution_time 57
</IfModule>
również - nic. Napisałem do supportu hostingu linuxpl.com - zawsze odpowiadają na moje problemy w ciągu kilku sekund, na czacie. Kazali (jak zwykle) przesłać zgłoszenie na ich adres e-mail i kilka minut później dostałem odpowiedź, że mam zadeklarować ten parametr w directadminie (można tam zmieniać kilka podstawowych funkcji, które z reguły dostępne są w php.ini). Zmieniłem tam parametr max_execution_time ze 150 sekund na 57. Niestety - dalej nic to nie dało. Support przestał mi odpisywać, skończyło się tylko na tym, że "sprawdzają to". Poszedłem więc na inny hosting - hekko.pl. Sytuacja dokładnie taka sama - nie mogę nijak zmienić maksymalnego czasu wykonywania skryptu (też grzebałem w direct adminie, w kodzie PHP, w htaccess). Wszystkie te hostingi mają safe_mode wyłączone (wiem, że to jest wymóg dla funkcji set_time_limit, czytałem dokumentację).
Czy ktoś z Was spotkał się już z takim problemem? Co polecacie zrobić, żeby po 57 sekundach mielenia skryptu, ujrzeć ten fantastyczny błąd:
Cytat
Fatal error: Maximum execution time of 57 seconds exceeded

Dzięki.