Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Przekierowanie 302
Forum PHP.pl > Forum > PHP
amatorekk
Potrzebuje pomocy w przekierowaniu strony tj. Ustawiłem przekierowanie za pomocą

Header( „HTTP/1.1 301 Moved Permanently” );

header("Location: adresstrony");

Chodziło mi o to żeby wszystkie linki ze starej domeny przekierowywało na stronę główną nowej. Ale mimo że jest ustawione 301 to w np web-sniffer.net i innych tego typu narzędziach pokazuje mi że jest przekierowanie 302, może mi ktoś podpowiedzieć jak zrobić 301 ?
Pyton_000
  1. header("HTTP/1.1 301 Moved Permanently");
  2. header("Location: site");
  3. exit();
amatorekk
No mam dokładnie tak. Ma przekierowywać stronę http://www.electrogsm.pl

header('HTTP/1.1 301 Moved Permanently');
header("Location: http://www.sklepelectrogsm.pl/");

('Connection: close');
exit();
?>

I dalej wskazuje że jest 302?
viking
Uruchom narzędzia deweloperskie, włącz ewentualnie zapisywanie danych, wejdź na stronę i zobacz wysłane nagłówki.
Pyton_000
jakiegoś htaccess nie masz?
amatorekk
Cytat(Pyton_000 @ 20.07.2017, 18:35:49 ) *
jakiegoś htaccess nie masz?

Mam ale przez htaccess to co najwyżej przekieruje stronę główną, a każda podstroną będzie wywalać 404 na nowej domenie.

Co do narzędzi deweloperskich, to raczej nie jestem w tym biegły i nie wiem co i jak;/
sapit
Wejdź sobie na serwer hostingowy i sprawdź tam czy nie masz uruchomionego przekierowania . A jak nie wiesz jak to napisz do admina serwera hostingowego o sprawdzenie. A resztą oni się już zajmą, a ciebie albo nakierują co masz źle i co powinieneś zrobić smile.gif
viking
Cytat(amatorekk @ 20.07.2017, 18:40:54 ) *
Co do narzędzi deweloperskich, to raczej nie jestem w tym biegły i nie wiem co i jak;/

Nie żartuj, poszukaj w google jak nie wiesz o co chodzi. W większości przeglądarek coś w stylu ctrl+shift+i, zakładka sieć i sprawdź sobie co się dzieje faktycznie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.