Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript]Odblokowanie pobierania pliku
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
tombog
Nie jestem ani wyjadaczem ani nawet kandydatem na wyjadacza JS ale coś tam sobie dłubię tu i ówdzie dla własnej satysfakcji. Natknąłem się w tym dłubaniu na problem, którego nie potrafię sforsować. Brak wiedzy niestety.
Problem dotyczy zabezpieczenia pobierania zdjęć przez prawy przycisk myszy w galerii zdjęć generowanej przez program LightRoom. Może ktoś się spotkał już z tą galerią i wie gdzie w kodazie jest zaszyte wyłączenie tej opcji w menu.
Przykładowa galeria z zabezpieczeniem: http://fotobunkier.pl/galerie/dp_2017/targi/ Może wystarczy wam analiza kodu strony? Jeśli potrzeba więcej informacji to chętnie udzielę tylko potrzebuję jakiegokolwiek drogowskazu. Nie wstawię tu przecież kodu ze wszystkich plików galerii. wink.gif
Aha i żeby nie było - Google już przeleciałem w lewo i prawo w poszukiwaniu sposobów na włączenie zabezpieczenia ale żadna ze znalezionych porad nie pasuje do mojego przypadku. Nie mam w plikach podobnych składni jak w różnych poradnikach. Może badając żródło strony na coś wpadniecie.
aras785
Cześć. Jeśli nie chcesz grzebać w html to wystarczy w CSS:

W main.css (linia 441) w elemencie:
  1. #loupeContainer div.side-navigation
dodaj: display: none;

Pozdrawiam

tombog
Ogromne dzięki. Działa od pierwszego strzału. smile.gif Teraz tylko edycja kilkunastu galerii i można iść na piwo smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.