Na stronie po zalogowaniu dodałem w kodzie PHP wyświetlanie komentarzy z bazy oraz w HTML kod z buttonem, żeby dodać nowy komentarz.
Problem mam taki, że nowych komentarzy nie chce wysyłać do bazy, a gdy dodam komentarz ręcznie w phpmyadmin, to wyświetla mi wszystkie komentarze różnych użytkowników, a chciałbym, żeby pokazało tylko dodany komentarz przez danego użytkownika sesji. Są to komentarze do zamówienia.
Baza danych: SERWIS > tabela 'uzytkownicy' > kolumny: id, login, haslo, email, status, cena, komentarz, data.
Poniżej wyświetlanie komentarzy z bazy na stronie:
<?php include("connect.php"); $polaczenie = mysqli_connect($host, $db_user, $db_password); mysqli_query($polaczenie, "SET CHARSET utf8"); mysqli_select_db($polaczenie, $db_name); $wynik = mysqli_query($polaczenie, "SELECT * FROM uzytkownicy WHERE komentarz IS NOT NULL"); mysqli_close($polaczenie); while ($rek = mysqli_fetch_array($wynik)) { } ?>
Tutaj dodawanie komentarza z odnośnikiem do pliku PHP, który powinien wysłać tekst do bazy:
<form action="komentarz.php" method="post">
A tu komentarz.php
<?php $login=$_POST['login']; $haslo=$_POST['haslo']; $email=$_POST['email']; $komentarz=$POST['komentarz']; include("connect.php"); $polaczenie = mysqli_connect($host, $user, $password); mysqli_query($polaczenie, "SET CHARSET utf8"); mysqli_select_db($polaczenie, $database); mysqli_query($polaczenie, "INSERT INTO uzytkownicy SET login='$login', komentarz='$komentarz', data=NOW(), "); ?> <?php $wpis=$_POST['wpis']; $imie=$_POST['imie']; $nazwisko = $_POST['nazwisko']; $mail=$_POST['mail']; include("config.php"); $polaczenie = mysqli_connect($host, $user, $password); mysqli_query($polaczenie, "SET CHARSET utf8"); mysqli_select_db($polaczenie, $database); mysqli_query($polaczenie, "INSERT INTO dane SET imie='$imie', nazwisko='$nazwisko', mail='$mail', data=NOW(), wpis='$wpis'"); ?>