Jak w temacie wywala mi error #4 (UPLOAD_ERR_NO_FILE – Value: 4; No file was uploaded) - to akurat wiem, szkoda, że nigdzie nie mogę znaleźć DLACZEGO? kiedy sprawdzam plik, wychodzi mi:
Array ( [name] => [type] => [tmp_name] => [error] => 4 [size] => 0 ) Array ( [name] => [type] => [tmp_name] => [error] => 4 [size] => 0 ) Array ( [name] => [type] => [tmp_name] => [error] => 4 [size] => 0 )
wyglada to tak:
// Dodajemy pliki
$maxSize = 2048*1024; // 2 MB
if (is_uploaded_file($_FILES['photoFront']['tmp_name']) && $_FILES['photoFront']['size'] <= $maxSize) {
$tempFile = $_FILES['photoFront']['tmp_name'];
$targetFile = './db/users/'.$logUser['id'].'/'.$_FILES['photoFront']['name'];
$newPomiar['photoFront'] = $_FILES['photoFront']['name'];
}
if (is_uploaded_file($_FILES['photoSide']['tmp_name']) && $_FILES['photoSide']['size'] <= $maxSize) {
$tempFile = $_FILES['photoSide']['tmp_name'];
$targetFile = './db/users/'.$logUser['id'].'/'.$_FILES['photoSide']['name'];
$newPomiar['photoSide'] = $_FILES['photoSide']['name'];
}
if (is_uploaded_file($_FILES['photoBack']['tmp_name']) && $_FILES['photoBack']['size'] <= $maxSize) {
$tempFile = $_FILES['photoBack']['tmp_name'];
$targetFile = './db/users/'.$logUser['id'].'/'.$_FILES['photoBack']['name'];
$newPomiar['photoBack'] = $_FILES['photoBack']['name'];
}
<form id="formAdd" action="#" method="POST" enctype="multipart/form-data" style="margin-top: 20px;"> <input type="hidden" name="action" value="add" /> <div id="imageFront" class="u-image" style="background-image: url('./img/photoFront.jpg');"></div> <div class="title text-justify" style="margin-top: 12px; font-size: 13px; line-height: 16px;"><b>Zdjęcie od przodu
</b><br><br>Pamiętaj, że nie musisz pokazywać swojej twarzy, ważne jest aby oświetlenie było odpowiednie.
</div> <span id="spanFront" class="btn-file text-center">Dodaj
<input id="photoFront" name="photoFront" type="file" onchange="checkFile('imageFront', 'spanFront', 'photoFront')" /></span> <div id="imageSide" class="u-image" style="background-image: url('./img/photoSide.jpg');"></div> <div class="title text-justify" style="margin-top: 12px; font-size: 13px; line-height: 16px;"><b>Zdjęcie od boku
</b><br><br>Nie napinaj brzucha ani nie nabieraj za dużo powietrza. Zachowaj prostą postawę.
</div> <span id="spanSide" class="btn-file text-center">Dodaj
<input id="photoSide" name="photoSide" type="file" onchange="checkFile('imageSide', 'spanSide', 'photoSide')" /></span> <div id="imageBack" class="u-image" style="background-image: url('./img/photoBack.jpg');"></div> <div class="title text-justify" style="margin-top: 12px; font-size: 13px; line-height: 16px;"><b>Zdjęcie od tyłu
</b><br><br>Napnij przy okazji ręce i pokaż się w całej okazałości.
<br><br></div> <span id="spanBack" class="btn-file text-center">Dodaj
<input id="photoBack" name="photoBack" type="file" onchange="checkFile('imageBack', 'spanBack', 'photoBack')" /></span> ...