Witam, dopiero co raczkuje w php, i mam taki o problem
strona startowa podzielona na div-ami na 2 czesci. z lewej mam menu z prawej treść. Po wybraniu user w menu uruchamia mi sie podstrona index.php?page=user
tu wyświetlam listę użytkowników. Każdy wiersz ma na końcu usuń i edytuj. Oraz mam odnośnik do formularza dodawania rekordu.
Dodawanie rekordów działa bez problemów, kasowanie również natomiast edycja nie.
W pliku user.php odnośnik do formularza wyglada nstępująco.
Po wybraniu jednego z uzytkowników do edycji otwera mi się formularz w którym wpisane są wartości poszczególnych kolumn w rekordzie. natomiast po wybraniu zapisz nie dzieje się zupełnie nic (w sensie zmian w bazie). Strona wraca na listę uzytkowników.
Proszę o pomoc bo już nie wiem co żle zrobione jest
Oto plik edituser.php
<?php include( 'baza.php' ); $sql = "UPDATE uzytkownicy SET user=:user, pass =:pass, email =:email, imie =:imie, nazwisko =:nazwisko, poziom =:poziom, aktywny =:aktywny WHERE id =:id " ; $sth = $pdo->prepare($sql); // $sth->bindParam( ':id', $id ); $sth->bindParam( ':user', $_POST['user'], PDO::PARAM_STR); $sth->bindParam( ':pass', $_POST['pass'], PDO::PARAM_STR); $sth->bindParam( ':email', $_POST['email'], PDO::PARAM_STR); $sth->bindParam( ':imie', $_POST['imie'], PDO::PARAM_STR); $sth->bindParam( ':nazwisko', $_POST['nazwisko'], PDO::PARAM_STR); $sth->bindParam( ':poziom', $_POST['poziom'], PDO::PARAM_STR); $sth->bindParam( ':aktywny', $_POST['aktywny'], PDO::PARAM_STR); $sth->bindParam( ':id', $_POST['id'], PDO::PARAM_INT); $sth->execute(); // $newId = $pdo->lastInsertId(); } if( $idGet > 0 ) { $sth = $pdo->prepare( "SELECT * FROM uzytkownicy WHERE id = :id" ); $sth->bindParam( ':id', $idGet ); $sth->execute(); $result = $sth->fetch(); } ?> <form method="post" action="index2.php?page=user"> <?php if( $idGET > 0 ) { } ?> <br><br> <br><br> <br><br> <br><br> <br><br> <br><br> <br><br> <input type="submit" value="zapisz"> </form>