Zacząłem się uczyć php i trochę javy. Mam następujący problem. Zrobiłem stronę z możliwością dodawania filmów mp4, problem w tym że na stronie jest 27 filmów. Wszystkich jest około 170 czas trwania około 50 min każdy, problem w tym że strona potrzebuje około 5 min żeby załadować wszystkie 27 filmów. Co można zrobić żeby filmy wczytywały się szybciej.
Oto kod php z którego obecnie korzystam
<?php include('login.php'); // wymuszenie zalogowania się do strony include('./db/connection.php'); // polaczenie z baza danych $limit = 27; $from = $page * $limit; //wyswietlanie rekordow $zapytanie = $pdo->prepare('SELECT * FROM baza ORDER BY id DESC LIMIT '.$from.','.$limit.'' ); //zmienna $pdo pochodzi z db/connection.php $zapytanie->execute(); // wykonaj zayptanie do bazy danych while($rekord = $zapytanie->fetch()) { echo"<div class='col-md-4'><div class='card; bg-dark m-2'><div class='embed-responsive embed-responsive-16by9'> <video controls preload='auto|metadata|none'><source src= $rekord[url] type='video/mp4' frameborder='0' ></video></div><div class='card-content text-center'><span class='card-title'><a href=index.php?v=watch&id=$rekord[id] class='text-white'>$rekord[nazwa]</a></span></div><!-- card content --> </div></div>"; } //Paginacja rekordów function t1($val, $min, $max) { return ($val >= $min && $val <= $max); } $count = $pdo->query( 'SELECT COUNT( id ) as cnt FROM baza ORDER BY id DESC ' )->fetch()['cnt']; $sql = 'SELECT * FROM baza id DESC LIMIT ' . $from . ', ' . $limit; $tbl = $pdo->query( $sql ); if( $page > 4 ) { } for( $i = 1; $i <= $allPage; $i++ ) { $bold = ( $i == ( $page + 1 ) ) ? 'style="font-size: 24px;"' : ''; if( t1( $i, ( $page -3 ), ( $page + 5 ) ) ) { } } if( $page < ( $allPage - 1 ) ) { } ob_end_clean(); # zablokowanie wyświetlania strony. Teraz można wyświelić stronne w dowolnym miejscu prz użyciu echo $page ?>