Panowie z całym szacunkiem do waszej wiedzy i doświadczenia, rozumiem że zajmujecie się programowaniem na co dzień i to wasza praca. Jeśli zrobicie code review tego co piszę to wyjdzie cała masa błędów.
Postanowiłem jednak że zrobię projekt który potrzebuje na własny użytek dlatego czasami rozwiązuje problem okrężną drogą mimo tego że pewnie jest proste rozwiązanie ale brakuje mi wiedzy i doświadczenia.
Nie znam pipeline dlatego przy tworzeniu filtrów utworzyłem konkretne zapytanie mimo że powtórzyłem czasami x30 kodu którego pewnie nie trzeba. Projekt zaczęty w 2020r. Został przepisany, poprawiony, dodałem nowe funkcje na razie traktuje to jako hobby w czasie wolnym. Nie planuje na razie szukać pracy na juniora bo wiem że moja wiedza jest zbyt mała. Wygodniej mi skorzystać z bootstrapa + laravela ponieważ niektóre funkcje są już gotowe wystarczy ich użyć np. paginacja. Z punktu widzenia full stack to kicha rozumiem.
Pozwoliłem zadać konkretne pytanie ponieważ nie wiem za bardzo jak się za to zabrać a siedzę już kolejny dzień z rzędu nad tym problemem.
Cytat(nospor @ 24.03.2022, 08:03:36 )

Sam sobie generujesz problemy... Juz nie wspominajac o tym, ze dokumentacji blade masz wszystko wyjasnione na przykladach :/
2) Po grzyba ci jakas kolekcja? Tablica to tablica, kurcze...
przykladowa tablica:
$data = [
['id' => 1, 'name' => 'blabla1'],
['id' => 2, 'name' => 'blabla2'],
]
a potem w blade, dokladnie za dokumentacja:
@foreach ($data as $row)
<p>This is user {{ $row['id'] }} {{ $row['name'] }}</p>
@endforeach
Zrobiłem tak jak mówisz
$films_tags = [
['id' => $id, 'name' => $name],
];
Gdyby ktoś chciał skorzystać w przyszłości:
Przed pętlą zdefiniować
$data = array();
$i = 0;
w pętli definiujemy dane i dodajemy $i++ aby cała pętla była zapisana w tablicy.
$data [$i]['id'] = $id;
$data [$i]['name'] = $name;
$i++;