Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Strona mi się nie odświeża ?
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Cyber_S
Zdarzyło się coś takiego.. dostałem stronę w php i edytowałem sobie stronę główną w notatniku (czyli plik home.tpl skopiowałem z servera poprzez Total Commandera na dysk) i stało się coś dziwnego. Zmieniłem jeden odnośnik na stronie tak, żeby po przez kliknięcie wywoływał inną stronę, następnie na serverze zmieniłem nazwę tego pliku co ściągnąłem (w celu późniejszego powrotu do pierwotnego stanu) i skopiowałem zmieniony plik. I tu dziwne rzeczy... nic mi nie zmieniło na stronie... pomyślałem, że zły plik skopiowałem. Usunąłem więc ten zmieniony plik i zmieniłem nazwę pierwotnego pliku na tą home.tpl Miało być już dobrze, ale... no właśnie - odświeżyłem stronkę i zauważyłem, że zostały wprowadzone zmiany na stronie te które ja wprowadziłem... jak to możliwe, jeżeli plik który stworzyłem usunąłem i zastąpiłem go oryginałem... pomyślałem,że coś namieszałem w momencie usuwania pliku więc edytowałem sobie ten plik jeszcze raz, a tu... nic- moich zmian nie było-to był plik przed wprowadzeniem zmian przeze mnie - jak to możliwe, czy w php samo się jakoś gdzieś indziej wprowadza... sam już nie wiem- proszę o pomoc...
strife
Witam,

Na pierwszy rzut oka wydaje mi się że problem tkwi w plikach tymczasowych przeglądarki, nie wiem czego używasz, ale w IE dzieje się tak często spróbuj w ustawieniach, wyczyścić wszystkie pliki(Tymczasowe pliki internetowe, usuń pliki).

Pozdrawiam!

BTW.

Ciekawa nazwa tematu rolleyes.gif
Cyber_S
nie, nie, to nie o to chodzi... w pracy jak otwieram tą stronkę to jest to samo.. włąśnie ktoś mi na priv napisał ze to jakiś program do cash-ujący php, tylko jak to wywalić, lub co z tym zrobić questionmark.gif
aleksander
zmień nazwę tematu na adekwatną do problemu. inaczej zamkne.
Vengeance
wiesz... ja kiedys mialem dwa pliki o 100% takiej samej zawartosci (sprawdzane odpowiednim softem) i wygladaly roznie (CALKIEM roznie, inne kolory, ustawienie tabeli) pod IE biggrin.gif

takie juz sa dziwne rzeczy ;]
Cyber_S
no tak, ale ja już sprawdzałem w pracy i w domu tą stronkę.. w IE działa ten link co wprowadzięłm a w Operze nie... wyskakuje Error.. smile.gif
aleksander
jeżeli masz tpl to może masz system szablonów z cache? wykasuj całe cache i sprawdź.
Cyber_S
dzięki- spróbuję smile.gif

to znowu ja.. patrzyłem na stronce i jest coś takiego jak (plik) !clearCache w którym jest coś takiego:
<?
require_once('Smarty.class.php');
$smarty = new Smarty();
$result = $smarty->clear_compiled_tpl();
if ($result) {
print 'Cache cleared';
} else {
print 'Error';
}
?>

i folder o nazwie "templates_c" w którym znajdują się puste foldery o nazach "%%120" "%%156" itd...

co mam usunąć i w jaki sposób - po prostu nie chcę skopać tej strony...
i jeszcze jedno... co powinienem wiedzieć aby zmieniając podstrony nic nie uszkodzić innego...

wielkie dzięki smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.