Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Porada] System port. dla szkoly
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Systemy portalowe i CMS'y
dolby
Witam.

Mam zainstalować szkole jakiś system, integrujący jej "społeczność". Chodzi i możliwość pisania artów, forum, galerie, itp.

Co proponujecie? Macie dużo większe doświadczenie niż ja (póki co zatrzymałem się na XHTMLu , CSS2 i prostym php winksmiley.jpg ), więc pewnie znacie troche lepiej + i - poszczególnych systemów...

... póki co moim faworytem jest Mamboo.

Nuke za ciężki i dziurawy, a JPortal ponoć średni jakościoww.

Czekam na wszystkie propozycje....

... z góry dziękuje,
Pozdrawiam smile.gif
strife
Witam,

Ja osobiście pokusił bym się o napisanie własnego systemu, dlaczego? Większa zrozumiałośc kodu, tylko Ty go znasz więc ogranicza włam. Jeśli miało by się to składać z kilku prostych skryptów to można coś takiego napisać. Inne systemy portalowe, czy CMS'y mają wiele niepotrzebnych moim zdaniem rzeczy, a wymienione przez Ciebie są ogólnodostępne - więc nie sa tak bezpieczne jak Twój własny napisany kod. - Tak myślę.

Pozdrawiam!
Kshyhoo
Jest jeszcze php-fusion...
dolby
@scarface: przeceniasz mnie chyba tongue.gif

A mam jeszcze jedno pytanko...a nie chce zakładac nowergo tematu.

Mam strone:

news.html

zastepstwa.html

dzwonki.html

itp.

I teraz mi chodzi o coś w rodzaju systemu newsowego... tylko nie taki,, który bedzie dawał newsa TYLKO na str. index html <a raczej index php>, tylko taki, w któreym moge na jednym panelu adm. pisac "newsy" niezalezne dla str. news, dzwonki, zastepstwa..itp. A na stronke wklejam tylko kod, który wyciag te dane zapisane przez system i je wyswietla.

Ale tez nie chce, by to byl jakis syst. ;portalowy, który modyfikuje mi wyglad str.
...Zrozumiale napisałem?
vala
a nie lepiej bazy danych?
to bedzie kilka funkcji do zapisania czegos takiego + jakis mini panelik do modyfikowania danych
NuLL
Also za Mambo - albo może MD-Pro ?
www.maxdev.com
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.