pistolet
4.05.2005, 22:43:29
Witam serdecznie całą społeczność forum

!
Mam taką sprawe poczebuje strony php skrypt który nie bedzie zezwalał na otwieranie linków w nowym oknie, chodzi mi o pewnego rodzaju blokade aby nie można było otwożyć linku z shiftem (a anwet jeśli to sie nie odtwoży w nowym oknie tylko w istenijącym)
PROSZE O POMOC Z GÓRY THX

PZODRAWIAM
dr_bonzo
4.05.2005, 23:10:00
Nie zablokujesz userowi mozliwosci otwierania linkow w oknie w ktorym on chce -- zawsze moze wylaczyc JaveScript.
Ew. mozesz zrobic WSZYSTKIE linki na stronie za pomoca JS (otwierajace strony w tym samym oknie) i wtedy chyba sie uda -->strona inteligo.
Ale ja nie lubie takich stron -- utrudniaja mi nawigacje i to bardzo.
pistolet
5.05.2005, 15:54:15
Wiem wiem ale to mi jest potrzebne do tego żeby zabezpieczyć www, długo by opowiadać, może ktoś ma taki skrypt?
Cytat(pistolet @ 2005-05-05 15:54:15)
długo by opowiadać, może ktoś ma taki skrypt?
Tobie też by można długo opowiadać, ale i tak nie zrozumiesz że coś takiego nie istnieje.
pistolet
5.05.2005, 18:42:01
Sam nie istniejesz kretynie, głupi i poopowiadaj sobie takei baje swojim dziecią...
A co do tego skryptu to chodzi mi o takie coś jak ma inteligo właśnie...
strife
5.05.2005, 19:08:47
Cytat(pistolet @ 2005-05-05 19:42:01)
Sam nie istniejesz kretynie, głupi i poopowiadaj sobie takei baje swojim dziecią...
A co do tego skryptu to chodzi mi o takie coś jak ma inteligo właśnie...
Ciekawa dużo wnoszaca wypowiedź, teraz wszystko nam się rozjaśni o co Ci tak naprawdę chodzi... Wypas

[...] JS chyba nie jest dobrym pomysłem na zabezpiecznie strony, ponieważ każdy może sobie ją łatwo wyłączyć... Jak dla mnie nie da się czegoś takiego zrobić w php. Możesz przeanalizować kod Inteligo i sam coś napisać.
Pozdrawiam!
Cytat
4 błędy w takim krótkim zdaniu... I kto tu jest głupi?
Twój nick sugeruje czym powinno się takich jak Ty zwalczać.
A jak chesz coś takiego jak na inteligo to zobacz sobie źródło tej strony o ile potrafisz, w co szczerze wątpie, ale na gotowce nie czekaj.
I sory za ot.
dr_bonzo
5.05.2005, 20:36:17
Prywatne potyczki przeniescie na PW.
pistolet przed czym chcesz zabezpieczyc strone, co ma dac ten skrypt?
pistolet
5.05.2005, 22:20:25
Chodzi tylko mi o skrypt do tego żeby nie można było na mojej witrynie www otwierać linków z shiftem (w nowym oknie) a nawet to i tak sie otwiera w starym, hmm ma to na celu ograniczenie dostepu do witryny która jest wyświetlana w takim programie i aby tam zostala .. (ktoś sprytny mógłby kliknąć w link ze shiftem i by miał już adres)
thx wogóle że są tu normalni ludzie ...
ActivePlayer
6.05.2005, 00:31:50
po 1. wierze w to, ze nie bylo tu zadnego moderatora... a jak byl, to i tak wierze ze nie bylo...
po 2. Panie 'Pistolet' radzilbym sie zastanowic nad tym, w jaki sposob powinno sie zwracac do osob, od których oczekuje się pomocy.
po 3. teraz juz na temat. ja osobiscie nie widze mozliwosci rozwiazania tego problemu.
i do tego nie ten dział... eh...
ide spac, rece opadają.
PMadej
8.05.2005, 11:33:33
Panie pistolet dostał Pan ostrzeżenie ... kolejne wyzwiska będą się wiązały z moderacją lub całkowitym zablokowaniem pisania na forum.
Proszę więc przeczytać regulamin, na którego przestrzeganie przystał Pan przy rejestrowaniu na forum i zaprzestanie robienia syfu na forum.
Mam nadzieję, że dotarły moje słowa
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.