w jakim proggramie najlepiej stworzyć interfejs do bazy danych stworzonej w Mysql? Czy można użyć do tego accessa?
SongoQ
5.05.2005, 12:00:34
Nie bardzo Cie zrozumialem chcesz zrobic interfejs miedzy tymi bazami danych napisany w tym co oferuje access (np w VB)
Na pewno jakos sie da ale sa lepsze rozwiazania. Ja bym do tego wykorzystal php. Zostaje kwestia jeszcze podejscia do tego dlaczego tak chesz to wykorzystac i czy jest to jakas przerobka oprogramowania czy taki wymogl?
bogota
5.05.2005, 12:07:28
Chodzi mi o stworzenie bazy danych w Mysql.Baza ta nie będzie miała żadnych powiązań ze stroną www.Nie ma żadnych wymogów to jest mój wybór, ale dopiero zaczynam bawić sie Mysql i za bardzo nie wiem co wykorzystać do stworzenia interfejsu do BD.Czy jest możliwość stworzenia interfejsu tak jak w accesie tzn. że program generuje kod sql? Dzięki
SongoQ
5.05.2005, 13:36:43
Chcesz zrobic formularze? W MySQLu niestety nie ma gotowych narzedzi do generowania formularzy. Moze sa jakies programy ktore to robia. Jesli chesz zrobic sobie narzedzie do zarzadzania baza to musisz albo sam napisac i tu masz pole do popisu bo jezykow programowania jest sporo. Polecam php ))))))))))))
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.