Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: automatyczne logowanie
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Rastman
mam taki problem z automatycznym logowaniem:
dostęp do kilku funkcji prostej aplikacji maja tylko zalogowani użytkownicy.wszystko działa na sesjach bez problemu.
Przy rejestracji uzytkownika wstawiłem pole checkbox, jeśli użytkownik zaznaczy checkbox podczas rejestracji wysyła się stosowne cookie.
W nagłówku strony następuje sprawdzenie, czy jest zmienna $_COOKIE[..], jesli tak ustawia $_SESSION[..]i przeładowuje stronę.
No więc rejestruję usera, strona sie odświeża i zostaje automatycznie zalogowany, ale czemu gdy wyłączam i włączam dowolna przeglądarkę user nie jest zalogowany. tak jakby cookie juz nie było?
crash
Ustawiłeś dobry czas życia ciacha? Pokaż kod.
Rastman
zignorowałem ten parametr parametr, na razie w fazie testów ustawiłem tylko takie cookie, ale chyba wystarczy?
setcookie('user',$user);
crash
To zerknij może jednak do manuala, a nie dziw się, że ciacho się kasuje przy zamknięciu przeglądarki...
Rastman
co slepemu po oczach... dzięki za wskazanie drogi, to chyba przesilenie wiosenne rolleyes.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.