Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Formularz kasuje mi wcześniej zaznaczone opcje.
Forum PHP.pl > Forum > PHP
oximus
Witam,
mam listę z której wybieram nazwę. Na podstawie nazwy tworzy mi sie kilka pól formularza. Metoda GET. Po wypełnieniu i przesłaniu formularza wynik się pojawia, ale lista mi się resetuje. Gdzie zapisać te zmienne i jak je później wpisać, żeby strona zawsze była w miejscu wysłania formularza? Może w TARGET?
ikioloak
Daj troche kodu i troche jasniej napisz bo nie czaje o co chodzi.
oximus
Jaśniej... ok

Mam formularz, w który wklepuję tylko datę. Lista została wybrana wcześniej. Służy on do zbudowania zapytania:
  1. $query="SELECT Whenl, Text
  2. FROM Events WHERE Crossing_Id='$lista1' AND Whenl>'($data_all_errors_rok-$data_all_errors_mc-$data_all_errors_dzien $data_all_errors_godz:$data_all_errors_min)' AND Whenl<'($data_all_errors_rok_koniec-$data_all_errors_mc_koniec-$data_all_errors_dzien_koniec $data_all_errors_godz_koniec:$data_all_errors_min_koniec)' ORDER BY Whenl DESC";

Problem jest taki, że nie bierze mi pod uwagę zmiennej "$lista1". Sprawdzałem i jest zadeklarowana. Gdy zamiast
  1. ...WHERE Crossing_Id='$lista1'
wpiszę np:
  1. ...WHERE Crossing_Id='502'
to działa. Przypuszczam, że zmienna $lista1 nie jest po prostu wysyłana z formularza io nie wiem co z tym zrobić.

Już mam, koniec tematu, nie wiedziałem, że formularz ma także opcję hidden, która służy do przekazywania ukrytych zmiennych.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.