Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: cookies padły na serwerze
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Riklaunim
Ostatnio na ekonto.net pozmieniali konfigurację php, włączyli register globals itd. Register już obszedłem ale cookies są nadal zdechłe przez co logowanie mi nie działa. skrypty nie tworzą cookie:
  1. <?php
  2. setcookie(&#092;"rkuser\",'aaaa', time()+3600, \"/\", \"\", \"0\");
  3. print_r($_COOKIE);
  4. ?>

http://www.cms.rk.edu.pl/a.php - dead :/ mimo że wcześniej działało i działa na localhoście. Kto wie dlaczego tak się dzieje?
---
Prosze uzywac [php] do umieszczania kodu php.
hwao
crash
Po odświeżeniu (bo tak działa COOKIE):
Kod
Array ( [fusion_visited] => yes [rkuser] => aaaa )
Spirit86
  1. <?php
  2. Array ( [rkuser] => aaaa )
  3. ?>
przecież działa tongue.gif
jak odwołujesz sie do danych z cookies?
Riklaunim
a mi za cholery nie tworzą się... hm.. to chyba pozostałość jajec na aster city tongue.gif pod konquerorem i operą to samo tongue.gif
hwao
Cytat(Riklaunim @ 2005-05-22 17:40:36)
Ostatnio na ekonto.net pozmieniali konfigurację php, włączyli register globals itd.

Nie wiem czy ktos jeszcze pisze na reg glob on przeciez ta sa potemcjalne dziury, jak nie wiem winksmiley.jpg
  1. <?php
  2. setcookie(&#092;"rkuser\",'aaaa', time()+3600, \"/\", \"\", \"0\");
  3. print_r($_COOKIE);
  4. ?>

Musisz odsiwerzyc strone (cookie sa zapisywane i wyslane dopiero po przeladowaniu smile.gif )

Jezeli nadal nie dziala to pewnie dlatego ze podales zly host i nie zostaje przeslane. (traktuje to jak cookie z innego serwera)
Riklaunim
działa pod mozillami win/lin a nie działa pod konquerorem, operą (lin), IE tongue.gif od wczoraj takie jajca są dry.gif
crash
IE działa, Opera (win) działa. Może zacznij sprawdzać czy nie masz włączonego blokowania ciastek...
Riklaunim
Cytat(crashu @ 2005-05-22 22:17:57)
IE działa, Opera (win) działa. Może zacznij sprawdzać czy nie masz włączonego blokowania ciastek...

blokowanych nie mam... ani same z siebie się nagle nie zablokowały
hwao
Mnie osobiscie nie podobaja sie te puste argumenty:)
Kod
int setcookie ( string nazwa [, string wartość [, int data_ważności [, string ścieżka [, string domena [, int bezpieczne]]]]] )

z manuala masz przyklad
  1. <?php
  2. setcookie (&#092;"TestCookie\", $value,time()+3600, \"/~rasmus/\", \".utoronto.ca\", 1);
  3. ?>

Tam podane sa te dane smile.gif moze wypadalo by je uzupelnic i by dzialalo?
Jak masz tylko url http://strona.pl/costam/ssxza to uzyj
parse_url" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual()
Riklaunim
Zrobiłem upgrade RkCMF i działa jak trzeba smile.gif cookies są robione trochę inaczej i piknie loguje aarambo.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.