Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: problem z logowaniem
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
greenB
1. Czy kotoś z was ma może jakieś skrypty obsługujące logowanie? Konkretnbie to mój problem polega na tym że nie wiem jak zrobić aby można było logować uzytkowników z dwóch tabl. Przypuśćmy że są to dyrektoezy i pracownicy. Jak więc zrobić żeby było to logowane w jednym pasku login i hasła?
2. i jak zrobić żeby to było oddzielnie w plikach - tzn.: jeżeli loguje się dyrektor to niech sie otworzy taki skrypt a jak pracownik to odpowiadający skrypt czy formularz dla pracownika

będę wdzięczny za wszelka pomoc bo ja już nie wiem jak to wymyslić logicznie ;/
pozdrawiam winksmiley.jpg

greenball@wp.pl
Method
propozycji jeste wiele np u mnie dyrektorzy maja ipke ponizej 20 wiec po ip rozpoznaje grupe do ktorej naleza
mozesz zrobic pole select gdzie oprocz loginu i passa bedzie user podawal z ktorej est grupy nie polecam bo sie uzyszkodnik to uzyszkodnik smile.gif
najrozsadniejszy sposob jednak sie wydaje bbys najpierw przeszukiwala sobie tabele dyr'ow - z zalozenia bedzie mniejsza ( no chyba ze pracujesz w budzetowce winksmiley.jpg ) to tak np funkcyjka siakas.

2. a z tymi plikami to rozumiem ze chcesz by jedne opcje byly dla dyra inne dla pracownika -- -hmmm najlepiej to by bylo w bazie trzymac takie informacje i sprawdzac ktore skrypty moze wykonac dyr a ktore pracownik
ale jesli chcesz plikami to zarejestruj sobie do sesyji czy to dyr czy nie dyr a potem w if'ie czy case'sie checkniesz sobie i wywolasz odpowiedniego include'a

hmm mam nadzieje ze ten belkot zrozumialy com go wytworzyll wiesz jest 12 a ja na 11 do roboty dzis i jeszcze kawy nie bylo winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.