krysk
7.06.2005, 19:24:27
Witam, jak pobrać przy pomocy php unikalne dane związane z konkretną maszyną na której został odpalony skrypt? Pod pojęciem unikalne dane mam na myśli np. id płyty głównej, procesora czy też innego podzespołu - IP odpada - zawsze może to być komputer z wew. IP i może się trafić kilkadziesiąt, podobna sprawa ma się z UNIQUE_ID generowanym przez Apache - co odświeżenie się zmienia.
moze cat cos tam
przy pomocy exec()?
krysk
7.06.2005, 19:59:01
A jeśli gość ma włączone SafeMode? Nie wiem na jakiej maszynie klient uruchomi mi kopię i z jaką konfiguracją serwera.
Nievinny
7.06.2005, 20:02:05
Jest też możliwośc doczytania MAC karty sieciowej, odsyłam:
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=5810&hl=adres+macOT
Choć już nie takie unikalne, u mnie na osiedlu w sieci są 2 takie same mace, mój i kumpla.... 3 tygodnie się "fachowcy" od netu głowili skąd ten problem.
/OT
SongoQ
7.06.2005, 22:05:15
Cytat
3 tygodnie się "fachowcy" od netu głowili skąd ten problem.
Ladni fachowcy. Mozesz podac jakie miasto i jaka firma?
krysk
7.06.2005, 22:40:36
Z tym adresem MAC też będzie ciężko, ale skoro już nie mogę wydobyć czegoś unikalnego, to może pozbieram pewne dane z phpinfo(); zakoduję je przy pomocy md5 i to będę traktował jako klucz identyfikujący maszynę - duże prawdopodobieństwo, że powtórzą mi się dane? Jeśli tak, to powtórzenie których z nich jest najmniej prawdopodobne?
dr_bonzo
7.06.2005, 22:51:58
Wystarczy przejrzec php_info()
configure options, typ systemu / distro, haslo do admina, adres ip serwera
---
a co jak user wylaczy php_info()?
A po co ci takie dane?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.