Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zdjęcia w Bazie Danych
Forum PHP.pl > Forum > PHP
tagix
napisałem skrypt który wgrywa obrazki do do bazy i wszystko działa tylko że obrazek wgrany do bazy jakoś dziwnie wygląda, czasem jest tak że do połowy jest dobry a reszta jakieś czarne znaki i inne kolorki questionmark.gif?

sprawdziełem ten sam skrypt na inny serwerze i wszystko było ok ? więc to może cos źle ustawione w php.ini...

ps. serwer na który pojawiają się te efekty działa pod windowsem IIS, a ten a którym nie ma problemów pod Apache, może to miec jakieś znaczenie ?
Spirit86
wgrywasz zarartość pliku graficznego do bazy danych?exclamation.gif!!

To "nienajlepszy" pomysł tongue.gif

Jaki typ ma ta kolumna, może po prostu się w niej dane nie mieszczą?! guitar.gif
tagix
dlaczego nie najepszy questionmark.gif?

kolumna BLOB , pliki sie mieszczą, to samo sie dzieje z duzymi małymi plikami...
jak mówiłem identyczny skrypt na innym serwerze działa bez problemu
Marcin_m
Może to kwestia addslashes (np. drugi serwer ma ustawione magic_quotes) ?
SongoQ
Cytat
dlaczego nie najepszy questionmark.gif?

1 jaka baza danych, na jakim sprzecie dziala, co bedzie przeliczane, jakiego rzedu bedzie ilosc rekordow to wszystko ma wplyw. Dla MySQLa trzymanie w bazie danych jest calkowita pomylka, mozna to bardzo latwo sprawdzic kilka GB w bazie i sam zobaczysz rezultat. Jesli chodzi o inne bazy gdzie uzywaja specjalnych przestrzeni gdzie moga byc zrzucane obrazki wtedy owszem taka metoda sie oplaca.

W bazie powinno sie trzymac dane o obrazku a obrazek na dysku, oczywiscie z odpowiedniej strukturze drzewiastej wynika to z mechanizmow przeszukiwania (system).

Cytat
obrazek wgrany do bazy jakoś dziwnie wygląda

Pewnie binarka, mozesz zrobic inaczej wrzucac dekode obrazka ale jak juz pisalem obrazki w bazie nie sa dobrym pomyslem.
tagix
Cytat(Marcin_m @ 2005-06-09 09:34:20)
Może to kwestia addslashes (np. drugi serwer ma ustawione magic_quotes) ?

thx
magic_quotes_sybase musi byc ustawione na OFF
bo inaczej jak w strumienu dodaje za dużo slashes to od tego momentu w binace obrazka wszystko sie kopie smile.gif

ps. jednak postanowiłem nie dawać obrazków do bazy tylko na serwer
ale dobrze wiedziec dlaczego nie działa rolleyes.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.