Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Czy jest funkcja, która przechowuje daną z innej funkcji?
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
Vez
Chodzi mi konkretnie o zastosowanie czegoś takiego: Stosuję zmienną $x=time(). I teraz potrzebuję jakiejś funkcji, która przechowa mi liczbę charakteryzującą czas w momencie, kiedy ktoś wchodził na stronę. Potrzebna mi jest funkcja dokładnie taka sama w działaniu jak time(), lecz nie może wzrastać. Musi pozostać przez cały czas niezmienną tak, by $y=poszukiwanej_funkcji() i żeby $x-$y stale wzrastał od 0, co sekundę. Następnie dla każdej sekundy chciałbym poporządkować różne zdarzenie na stronie. Przykładowo w pierwszej sekundzie po załadowaniu tło zrobię czarne, w trzeciej zielone, a w piątej czerwone. Jak to osiągnąć? Czy ta funkcja mi pomoże? A może tu trzeba wykorzystać stałe. Jaka jest ich składnia? Znam tylko zmienne. Dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam.
Wankster
A po co tu funkcje? Zapisujesz time do zmiennej i ona juz się nie zmieni laugh.gif No i bez pomocy JS raczej nie zmienisz background-color na czerwony, zielony itp.. w różnych sekundach rolleyes.gif
Fo
Cytat
Przykładowo w pierwszej sekundzie po załadowaniu tło zrobię czarne......
a co jak bede mial "laga" i strona bedzie mi sie otwierala jakies 41 sekund ? na to tez znajdziesz jakis inny kolor czy bedziesz powtarzal te same wkolko az trafie na jakis co w petli sie powtorzyl i idzie kolejny raz ? jesli juz zmianka kolorow na stronie to zalezna od pory roku badz tez dnia choc i to czasami nie bardzo wyglada... pomysl jak twoja stronka bedzie wyhladala w kazdym kolorze od rozowego do czarnego itd... :wink:
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.