Chciałem zrobić wielojęzykową stronę tzn. polski, angielski, niemieski i rosyjski.
I chciałem to zrobić za pomocą tablicy(tłumaczenia) w plikach i sesji, która bedzie pamiętała wybrany język. Chodzi o to, że nie wiem dlaczego nie chce przekazać sesji na inny plik w moim przypadku testowym to jest index2.php.
Mam takie pliki:
index.php index2.php
<?php if ($_GET['language'] == 'pl') { $_SESSION['language'] = 'pl'; include (\"./lang/pl.php\"); }else if ($_GET['language'] == 'en') { $_SESSION['language'] = 'en'; include (\"./lang/en.php\"); }else if ($_GET['language'] == 'de') { $_SESSION['language'] = 'de'; include (\"./lang/de.php\"); }else if ($_GET['language'] == 'ru') { $_SESSION['language'] = 'ru'; include (\"./lang/ru.php\"); }else { $_SESSION['language'] = 'pl'; include (\"./lang/pl.php\"); } echo 'Tu jakiś tekst:<b> '.$lang['omnie'].' - '.$lang['galeria'].' - '.$lang['pobierz'].'</b><br />'; echo '<a href=\"./index2.php\">NEXT >></a> <br />'; //tu jakos powinno przenies sesje na drugi plik? echo 'Zmiana jezyka: <br /> <a href=\"./index.php?language=pl\">polski</a><br /> <a href=\"./index.php?language=de\">niemiecki</a><br /> <a href=\"./index.php?language=en\">angielski</a><br /> <a href=\"./index.php?language=ru\">ruski</a><br />'; ?>
oraz pliki z jezykami pl.php, de.php, en.pl oraz ru.php
i one wyglaaja tak:
[php]
<?php
$lang['omnie']='O mnie';
$lang['galeria']='Galeria';
$lang['pobierz']='Pobierz';
?>
No i moj problem polega na tym, ze startuje odpowiednia sesja, ale nie jest przekazywana do nastepnego pliku

ewentualnie moze to mozna jakoś ładniej zrobić?
Pozdrawiam