Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PHP i MYSQL - początki
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
arekol92
1. Wogule sie nieznam na programowaniu w żadnym języku.
2. O programowaniu nie wiem zupełnie NIC.
3. Chciałbym sie nauczyć pisac w php.
I dlatego mam pytanie czy "php I MYSQL VADEMECUM PROFESJONALISTY WYDANIE III" ( http://helion.pl/ksiazki/phmsv3.htm ) jest odpowiednią książką dla mnie i czy wszystko jest w niej od początku o php, a jeśli nie to jaka książkę DLA MNIE polecacie questionmark.gif

Z góry dzięki
crash
Proponuję zacząć szukać książek, które w tytule mają "podstawy", "początkujący" a nie rzucać się na "profesjonalne"... A co do tej książki to jest tam conieco o podstawach, ale wydaje mi się, że będzie to dość bardzo uogólnione i niewiele z tego zrozumiesz...
hmmm
php i mysql. dynamiczne strony www. szybki start.
to wyzej to jeden tytul, tylko moze nie w odpowiedniej kolejnosci. tez z heliona.
arekol92
Cytat(hmmm @ 2005-07-28 17:41:22)
php i mysql. dynamiczne strony www. szybki start.
to wyzej to jeden tytul, tylko moze nie w odpowiedniej kolejnosci. tez z heliona.

owszem na liście książek helionu figuruje taka książka lecz widze że jest z 2004 roku a i pewnie jest o php 4 a ja bym wolał odrazu sie nauczyc php z najnowszom cyferkom a mianowicie 5
kwiateusz
ja posiadam php I MYSQL VADEMECUM PROFESJONALISTY WYDANIE II czyli o php4,, i wszytsko tam jest od poczatku wyjasnione czyli zaczyna sie od echo 'Hello World'; a konczy na sklepie inernetowym z koszykiem smile.gif wszytsko jest krok po kroczku opisane z kodami zawartymi w ksiazce na CD ...
arekol92
hmmm a inni co by mi doradzili do php 5
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.