Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z....
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
giciarz_1200`
Witam wszystkich zgromadzonych...

Mam następujący problem...

Po lewej stronie mam menu...No więc ładuje strone i wyskakuje mi jakaś ... linijka
rozumię o co chodzi, ale nie wiem jak sobie z nim poradzić...

Notice: Undefined index: op in *******************/index.php on line 26

Kod wygląda tak:

1. <?
  2. 26: switch ($_GET['op'])
  3. 27:  {
  4. itd. case 2: 
  5. include(&#092;"gry/psgry.inc.php\"); 
  6. break;
  7.  case 3:
  8. include(&#092;"kontakt.inc.php\");
  9. break;
  10. case 4:
  11. include(&#092;"send.inc.php\");
  12. break;
  13. case 1: 
  14. default:
  15. include(&#092;"glowna.inc.php\");
  16. }
  17. ?>
(Wygląda troche nie estetycznie...sorka)

To był problem numer 1.

Teraz problem numer 2...

Mam menu...

MENU
Strona główna
Gry
COŚTAMJESZCZE
ITUTEŻ
TURÓWNIEŻ
LINKI

KLIKAM NA GRY
i odrazu przeskakuje mi do podstrony...Jak to zmienić???

A co do podstron to ... nie wiem dlaczego ale nie wyświetlają mi się inne, tylko cały czas ta sama, chociaż link działa. Czemu tak się dzieje???

HELP ME!!!!!!!!!!!!!!!!(tylko szybko!!)
kszychu
Odnośnie problemu nr 1: Na pewno przesyłasz zmienną $op? I na pewno przesyłasz ją getem a nie postem?
toczek
co do problemu numer 1:
moze masz wlaczone raportowanie bledow na error_reporting(E_ALL); i w adresie nie masz jeszcze tej zmiennej op.
proponowalbym napisanie czegos takiego smile.gif pare linijek wyzej lini 26
  1. <?php
  2.  
  3. $getOp = isset($_GET['op']) ? (int) $_GET['op']: null;
  4.  
  5. ?>

a w lini 26 wpisac zamiast
  1. <?php
  2.  switch ($_GET['op']) 
  3. ?>
wrzucic
  1. <?php
  2.  switch ($getOp) 
  3. ?>

problemu numer 2 nie rozumiem ;] ... a nie tak powinny dzialac linki ? ze przechodzi do kolejnej podstrony smile.gif
giciarz_1200`
Dzięki za pomoc....pomogło niektóre...ale napiszcie mi kod php który ma w sobie hiperłącze do strony na mojej stronie. Ale żeby wyszło coś w takim stylu:

index.php?op=1&go3

Ale tak żeby samo łącze działało...

Z góry dzięki.....
popo
  1. <?php 
  2. echo &#092;"<a href=\"ndex.php?op=\".$op.\"&go\".$go.\"\">nazwalinka</a>\";
  3. ?>
giciarz_1200`
Ale sama strona mi się nie otwiera...
popo
  1. <?php
  2. echo &#092;"<a href=\"index.php?op=\".$op.\"&go\".$go.\"\">nazwalinka</a>\";
  3. ?>

u mnie dziala poprawnie snitch.gif
moze ten twoj index nie jest w roocie strony ewentualnie podaj http://nazwaserwera/sciezka_do_index.php/index.php zamiast samego index.php

mam nadzieje ze nie przeklejales bezmyslnie tego co napisalem (byla kliterowka), poza tym sprawdz czy aby napewno zmienne $op i $go <- tak je nazwalem bo nie wiem dokladnie czy tak sie u ciebie nazywaja maja poprawne wartosci podczas generowania linka. najedz na link w przegladarce i sprawdz jaki jest adres elementu docelowego jeli bedzie nie taki to sprawdz kod i czy aby napewno w miejscu gdzie chcesz ten link wyswietlic zmienne maja takie wartosci jak powinny
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.