Mam problem, minowicie chcialem napisac skrypt który ładowałby plik .txt do textarea i tam uzytkownik edytowalby go, a po kliknieciu w button "Edytuj!" plik był czyszczony i wstawiana tresc z textarea.
Ale to co teraz napisalem jest do napisania, ale mam inny problem, poniewaz do edycji moze rzucic sie duzo ludzi chcialem zrobic cos takiego jak ostrzezenie ze inna osoba takze znajduje się na stronie (i zapewne proboje cos edytować

A: wchodzi na stronę
B: wchodzi na stroną zaraz po A
A:wysyła zmiany (czego B nie widzi, musialby odswierzyc stronę)
B:wysyła zmiany i nadpisuje zmiany wprowadzone przez A
No i właśnie z tym mam problem. Wymyśliłem coś takiego:
<form action="edit2.php"> <?php $timefile=0; if ($time > $timefile[0] && $timefile[0] != 0) { echo '<strong>Another user is editing this file too. Try later or refresh page, because you
can fu*k up somones work!!!</strong>'; } $addString=$time."n"; foreach ($editfile as $current) { } ?> <input type="submit" value="Edytuj!"> </form>
Ale jesli np. A wejdzie i odswierzy stronę to pojawi mu sie error bo zmienna $time nie zostanie nigdy usunięta! (usunięcie zrobilbym w drugim pliku edit2.php zapisującym zmiany). A jeśli A wejdzie na stronę i wyjdzie (rozmyśli się) to nigdy nie naciśnie buttona "Edytuj!" i zmienna zostanie tam na zawsze. Co mozna z tym zrobić ? :| . Przykład tego pliku macie tu: http://visualpl.cogia.net/edit.php (nie klikajcie w button, nie dodalem jeszcze strony edit2.php) (chodzilo mi oto zeby ten plik mozna bylo edytowac tak jak posty na forum

Pozdrawiam
Visual