Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ladne e-maile
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Polik
Witam!

Mam pytanie: czy w php mozna zrobic tak zeby tekst w mailu byl ladnie wyjustowany, napisany ladna czcionka i zeby jeszcze byly w nim obrazki no i jeszcze inny kolor tla?

Napisalem skrypcik listy mailingowej tylko teraz chcialbym wysylac do tych wszystkich ludzi ktorzy sie zapisali ladnie wygladajace maile. Chcialbym zeby bylo to tez bardziej zautomatyzowane czyli np. lista maili sama sie pobierala. Czy php da rade?

A jezeli nie php to co polecice? jakis programik przeznaczony do tych celow czy skrypcik w innym jezyku?

Z gory dzieki za pomoc, pozdr!
nospor
Jasne że się da. Jako treśc maila daj html i tam możesz zrobić to co chcesz. A jak się daje html do maila to bylo na forum pare razy. poszukaj.

Lista maili też można pobrać z bazy. też bylo na forum
Kas
Uzyj funkcji mail() i wysyłaj w formacie html - wtedy możesz dać tło i formatowanie czcionki.
Polik
Ok! Dzieki poszukam! smile.gif

EDIT: przykro mi to mowic ale nie znalazlem sad.gif owszem sa zagadnienia na forum o takich mailach ale nie znalazlem jak to sie po prostu robi wiec jesli mozecie...
Kas
Wzorem nospora (który robi to stale tongue.gif ) odsyłam do manuala.
Polik
ooo jest, to teraz bede testowal, dzieki!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.