Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: textarea i cudzysłów
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
P3A_MDF
Nie moge sobie z tym poradzic. Laduje do pola textarea pliki do edycji i zapisuje.
Problem pojwil sie gdy wstawilem linki w tej postaci:
Linki te to przyciski uzytkownika do przegladarki Opera.

<a class="button" title="Zabij" href="opera:/button/Go to page, &quot;java script:var b=new Array();var c=1;var o=((document.onkeydown==null)||(o==2))?0.......

Po wczytaniu pliku do pola textarea symbol cudzyslowia (&quot;) zaznaczony wyzej gruba czcionka zrobil sie zwyklym cudzyslowiem ("), po zapisaniu pliku link przestal spelniac swoja funkcje.
Kas
1) Nie da się tego inaczej zapisać?

2) Używaj code.

3) To jest jedyna prawdziwa przeglądarka.
NuLL
Zabawa w moderatora jest zakazana, pisanie bezsensowanych postów również.

Co do problemu:
Jedynym wyjsciem jest napisanie funkcji w JS. Wszelkie problemy w cudzysłowiami powinno się rozwiązywać w ten sposób.
P3A_MDF
Chyba nie da sie tego problemu rozwiazac.
Chodzi tu dwa znaki (dwa dzudzyslowia) na calej strnie, nie wiem jak ta funkcja JS musiala by dzialac.

Wszystko bylo by w porzadku gdyby pole <TEXTAREA> mozna bylo zmusic do wyswietlania "znakow specjalnych" w ich formacie (&quot;, &nbsp; itd)
silme
mam problem zahaczający o ten temat
korzystam ze skryptu newsów i nie wiem jak go zmusić, żeby zastępował znaki specjalne typu cudzysłów i apostrof kodami (&quot; ') - w tej chwili zastępuje w taki /" sposób, a ten ukośnik wygląda idiotycznie

z góry dziękuję za pomoc
silme
ok, przepraszam za zamieszanie; poszukałam dokładniej, dodałam stripslashes i poszło :-)
dr_bonzo
html_special_chars

EDIT: ach biggrin.gif
kszychu
Cytat(dr_bonzo @ 2005-09-09 08:12:55)
html_special_chars

Dokładnie to co napisał dr_bonzo, tylko pisane bez podkreśleń; htmlspecialchars()
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.