kod formularza
<form action="przetworz.php" method="post" onsubmit="return sprawdz(this)"> Producent <input type="text" name="producent" size="10"> <br> Typ <input type="text" name="typ" size="10"> <br> Numer Wodomierza <input type="text" name="numer" size="5"> <br> Natężenie przepływu q <input type="text" name="nat_przep_q" size="5" onblur="format_kodu(this)"> <br> <br> <br> <br> <br> Czas pomiaru t <input type="text" name="czas_pom" size="5" onblur="format_kodu(this)"> s <br> </fieldset> <br> <input type="reset" value="reset" /> </form>
kawalek kodu przetworz.php
<?php $producent=$HTTP_POST_VARS['producent']; $typ=$HTTP_POST_VARS['typ']; $numer=$HTTP_POST_VARS['numer']; $nat_przep_q=$HTTP_POST_VARS['nat_przep_q']; $wsk_kon=$HTTP_POST_VARS['wsk_kon']; $wsk_wz=$HTTP_POST_VARS['wsk_wz']; $wsk_wd_pocz= 0; $wsk_wz_pocz= 0; $op = $wsk_wz - $wsk_wd; $wsk_kon_wod= $HTTP_POST_VARS['wsk_kon_wod']; $wsk_pocz_vn1= $HTTP_POST_VARS['wsk_pocz_vn1']; $on = $wsk_kon_wod - $wsk_pocz_vn1; $czas_pom = $HTTP_POST_VARS['czas_pom']; $str_ob = ($op / $czas_pom) * 3600; $blad = (($on - $op) / $op ) * 100; if ( !$producent || !$typ || !$numer || !$nat_przep_q || !$wsk_kon || !$wsk_wz || !$wsk_kon_wod || !$wsk_pocz_vn1 || !$czas_pom ) { echo 'Nie podano wszystkich potrzebnych danych.<br />' .'Wróć do poprzedniej strony i spróbuj ponownie.'; exit; } ?>

A do html [html]
poprawiam
---
nospor
myslalem zeby zrobic to tak aby po wpisaniu numeru wodomierza system zapamietywal ten identyfikator i przy drugim i trzecim pomiarze wyswitlal tylko formularz do wpisywania wartosci i ewenetulanie wyswitlal numer wodomierza....tylko nie za bardzo wiem jak to zrobic...wiem ze cos takiego da sie zrobic w oparciu o sesje ale nie wiem jak zrob to aby przy kliknieciu wstecz formularz sie nie wyswitlal...prosze o pomoc...z gory dziekuje