mam zainstalowane IIS i Apacha. Zainstalowałam równiez php, pobrałam ze strony www.php.net. Zrobiłam stronke nastepujaca
<?php phpinfo(); ?>
ale nadal wyświetla mi tylko tekst, nie zamienia kodu. Dlaczego?? Jak to naprawić. proszę o odpowiedź.
mike
6.09.2005, 12:21:26
A więc kochana Klaudiusiu oto aktykuł ( Apache, php i MySQL na Windows ) który podpowie Ci jak zainstalować poprawnie wszystko czego potrzebujesz.
P.S. Nie masz prawdopodobnie odpowiednich wpisów w pliku httpd.conf Apache'a, które spowodują użycie php do interpretacji plików .php
P.S. 2 W razie kolejnych pytań na podobne tematy staraj się użyć wu
Pozdrawiam
__klaudiusia
8.09.2005, 10:14:47
Chcialam robic ta stronke w php, juz myslalam ze moze tylko przy IIS bedzie sie dalo ale nadal moj komp nie widzi jezyka php. Dlaczego?? Zainstalwoałam php 5.0.4 i nic nie działa. plik phpinfo wyświetla jako zwykły tekst a nie generuje go na php. co ja robie zle?? pomozcie plissssss
nospor
8.09.2005, 10:19:54
jestes nowa, więc ci wyjasnie co zrobilas źle. Parę dnia temu zalozylasz topic na ten temat jako gość. teraz sie zarejestrowalas i mówisz ze dlaej nic. Nie zakladaj nowego topicu, tylko kontynuuj tamtem. łącze oba tematy.