Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pomoc w konfiguracji
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Maniek83
Czesc!
Od niedawna zacząłem sie bawić php mam zainstalowany u siebie serwer apache i php i mam taki problem wyskubalem z książki php i Mysql vademecum profesjonalisty z Helionu dwa skrypty które mozna znaleźc na serwerze www.wsinf.edu.pl/~walec/http.php oraz www.wsinf.edu.pl/~walec/http2.php. to są skrypty umozliwiające uwierzytelnianie użytkownika. Polega to na wyswietleniu okienka przez przegladarke i wpisaniu nazwy i hasla uzytkownika. i teraz z tej lokalizacji co podalem wszystko działa poprawnie tak jak ma działać oba te skrypty funkcjonują dobrze natomiast problem pojawia sie jak chce je uruchomic na własnym kompie w "localhost" w pierwszym przypadku wogole nie pojawia sie to okienko ktore przegladarka powinna uruchomić tylko wyskakuje ze nie mozna ogladac informacji natomiast w drugim przypadku 3 razy pojawia sie okienko aby podac login i haslo jak cos wpisuje to powinno wyswietlic zawartosc zmiennych a to nic nie wyswietla tylko po 3 razach wyskakuje komunikat jak bym wcisnal anuluj. Wydaje mi sie ze mam cos zle skonfigurowane albo apache albo php nie zaglebialem sie nigdy w to. mam nadzieje ze ktos moze mi pomoc w tym problemie bede bardzo wdzieczny pozdrawiam Maniek
Pigula
na poczatek zainstaluj sobie np webserv 1.2 jego nie trzeba konfigurowac a ma w sobie i apache i php i mysql'a. pozatym moze cos zle robisz ze skryptami. najpierw sprobuj z webserverem jak nie pomoze to zamisc skrypty
Maniek83
no skrypty chodzą na tym serwerze co podałem mozna sprawdzic ich działanie poza tym są wzięte z ksiązki wiec powinny chodzic jednak u mnei na kompie nie chodzą napewno musze cos skonfigurować jeszcze tylko nie wiem co całą konfiguracje apache php i mysql wzialem z tej wlasnie ksiazki i wszystko chodzi oprócz tych skryptów a jak działaja to mozna sie przekonac na tym serwerze co podalem jak bys mogł to sprawdz czy działaja u Ciebie na tym webserv 1.2 z góry dzieki ale problem mam nadal nie rozwiazany moze mi ktos w tym pomoze? acha mam Windows XP o ile to ma jakies znaczenie.
TomASS
Mi te skrypty działają na AppServ.
Maniek83
qrcze to napewno cos trzeba ustawić w plikach konfiguracyjnych apacha albo php-a przeciez skoro dzialaja na innym serwerze to musza i dzialac u mnie tylko ze cos jest zle skonfigurowane moze ktos ma jakis pomysł? z góry wielkie dzieki!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.