Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zmiana nazwy katalogu
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Bojakki
Mam pytanie czy jest jakas mozliwosc by przeprowadzic zmiane nazwy katalogu (w ktorym sa inne katalogi i pliki, z tym, ze ich nazw nie chcemy zmieniac) z poziomu formularza w php?

Sa 2 wyjscia by osiagnac ten cel:

1. Albo po prostu zmienic nazwe formularza - niestety nie znam takich funkcji, ktore to umozliwiaja, w ogole nie wiem czy takie sa
2. Albo napisac skrypt,ktory tworzy nowy folder i przenosi pliki i foldery ze starego, ktorego nazwy nie dalo sie zmienic - w tym przypadku utworzenie nowego folderu i nazwanie go to pryszcz, ale jest problem z przenoszeniem folderow i plikow ze starego folderu do tego nowo utworzonego.

Ktos moze wie jak to zrobic? Czy w ogole da sie to zrobic?
NuLL
rename" title="Zobacz w manualu php" target="_manual - nic wiecej nie jest Ci potrzebne.
Bojakki
Wyskakuje mi blad jak uzyje tego.

Cytat
Warning: rename(): open_basedir restriction in effect. File(/games/Nintendo/Doom2/) is not within the allowed path(s): (/home/bojakki:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php:/tmp) in /home/bojakki/public_html/game.php on line 647
NuLL
Wpisujesz zly adres katalogu do zmiany.
Bojakki
Cytat(NuLL @ 2005-11-06 19:54:43)
Wpisujesz zly adres katalogu do zmiany.

W miedzyczasie szukalem o tym w googlach i tam pisze ze to przez safe mode, a wiec pewny jestes?

(http://www-eleves-isia.cma.fr/documentation/PhpDoc/features.safe-mode.html)
hwao
safe mode nie powinno Ci pozwolic na zmiane nazwy katalogu poza Twojim obszarem dostepu, jezeli opereujesz na swojich folderach to powinno dzialac.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.