Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: submit i tablica
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
yaaa
Witam,
Jestem początkujący i nie moge sobie poradzić z pewnym problemem (nie mogę znaleźć również roziązania na forum).
Problem jest następujący:
mam formularz oto jego część
  1. <tr class=w1>
  2. <td class=t3><label for="kurs_temat">Temat kursu:</label><a class=musi>*</a></td>
  3. <td class=t3><input name="kurs_temat" size=30 value='' id="" style="width: 70%"></td>
  4. </tr>
  5.  
  6. <!-- ORGANIZATOR -->
  7. <tr class=w1>
  8. <td class=t3><label for="kurs_organizator">Organizator:</label><a class=musi>*</a></td>
  9. <td class=t3><input name="kurs_organizator" size=30 value='' id="" style="width: 70%"></td>
  10. </tr>
  11.  
  12. <!-- CZAS TRWANIA -->
  13. <tr class=w1>
  14. <td class=t3><label for="kurs_czas">Czas Trwania:</label><a class=musi>*</a></td>
  15. <td class=t3><input name="kurs_czas" size=30 value='' id="" style="width: 40%"> <span class=comment>np. 12</span></td>
  16. </tr>
  17.  
  18. <tr class=w1>
  19. <td colspan=3 class=t3 align=right valign=middle>
  20. <input type=submit name=dodaj_kurs value="dodaj kurs">
  21. </td>
  22. </tr>

oraz kawałek kodu
  1. <?php
  2.  
  3. $tab_kursy=array();
  4. if (isset($_REQUEST['dodaj_kurs']))
  5. {
  6. $sent='';
  7. $tab_kursy[] = $kurs_temat.";".$kurs_organizator.";".$kurs_czas;
  8. }
  9.  
  10. ?>

i teraz po nacisnięci przycisku dodaj kurs przeladowuje stronke i dane zapisuja sie do tablicy ale gdy wypelnie po raz drugi (trzeci, czwarty) dane i przycisnę przycisk w tablicy zawsze jest tylko jeden ostatni element. Kod php jest zapisany w innym pliku i jest includowany.
POzdrawiam i z góry dzięki za pomoc
nospor
ale co ty sie dziwisz?
  1. <?php
  2.  
  3. $tab_kursy=array();
  4.  
  5. ?>

za kazdym razem czyscisz na nowo tablice. ze juz nie wspomne ze nigdzie nie pamietasz wczesniej wprowadzonych danych. Musisz po kazdym submicie gdzies je zapisywac, co nie znika po skonczeniu dzilaniu skryptu, np sesja
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.