Mam następujący problem... i mnie już poprostu trafia...
Potrzebuję zrobić system sond. Mam gotowy plik ze skryptem php ( funkcja pokaz_sonde($tryb) ), który w zależności od parametru $tryb, wyświetla albo tabelkę z wyborem opcji ($tryb=1), albo tabelkę z wynikami ($tryb=2). Wszystko jest generalnie zrobione bo sama sonda działa idealnie...
Potrzebuję zrobić jeszcze coś takiego, zeby każdy mógł głosować w takiej sondzie tylko raz, więc myślę że wypadałoby użyć Cookies. I w razie, gdy ktoś już raz zagłosował, to zamiast opcji, pokazują mu się od razu wyniki ($tryb=2);
Zrobiłem więc coś takiego;
W momencie wykonania formularza, który obsługuje całą sondę, wysyła mi się zmienna GET o nazwie "sonda_opt";
wrzuciłem zatem na samą górę dokumentu:
<?php ?>
---------
natomiast niżej, tam gdzie ma być wypisana tabela z sondą:
<?php if($_COOKIE["sonda"]!=1) ?>
-----------
I NIE DZIAŁA!!!!!!!!
mianowicie owszem... jeśli nie ma jeszcze wartości "sonda" w Cookie to wypisze mi sondę z parametrem 1. Jeśli jednak odswieżę strone to już wypisuje mi z 2.
Mimo, że $_GET['sonda_opt'] jest RÓWNE "".
I cuż ja mam z tym zrobić??
--------
Pzdr;
_______
Mysle ze kazdy poradzi sobie z przeczytaniem Twojego tematu, pomimo tego ze nie ma zielonego koloru tekstu i nie jest caly pogrubiony. Podniesie jednak jego czytelnosc uzycie prawidlowego bbcode... zachecam do zarejestrowania się, co pozwoli CI samemu poprawić błędy.

ActivePlayer