Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Galeria
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
cfkr
Witam,
Potrzebuje napisac skrypt, ktory umozliwia mi upload pliku na serwer, oraz przy uploadzie dodaje mi do bazy danych informacje o lokalizacji tego pliku. O ile z uploadem nie mam problemu to z dodaniem informacji o lokalizacji mam juz problem. W jaki sposob trzeba to zrobic? Bede wdzieczny za pomoc.

PS: prosze mi nie proponowac gotowych skryptow, gdyz chcialbym to zrozumiec. Tak samo jesli ktos by tu wkleil caly skrypt to prosilbym o wyjsnienie (w sekcji dodajacej do bazy info) jak to dziala. Chcialobym sie tego przy okazji rowniez nauczyć smile.gif

PS2: czy zna ktos jakis skrypt ktory bedzie formatowal dane (tekst) dodawany do bazy? mam na mysli mniejwiecej cos takiego jak to gdzie teraz pisalem (przyciski B I U itp...) Tego raczej nie napisze, bo bedzie to zbyt skomplikowane.

Pozdrawiam!
czachor
Nie wiem, czy dobrze Cię rozumiem, ale przejrzyj tablicę $_FILES.
PS2: http://forum.php.pl/index.php?showtopic=13425 ?
cfkr
Cytat
ale przejrzyj tablicę $_FILES.

hmm.. tzn?? sadsmiley02.gif Jestem naprawde bardzo poczatkujacy :/

Mam na mysli to ze poprostu plik jak sie zaladuje to ustalonego katalogu no images/ a bazwa pliku to foto.jpg to w odpowiednie miejsce w bazie doda sie rekord "images/foto.jpg"

thx za link.

[edit] Naprawde nikt z Was profesionalistow nie umie odpowiedziec na jak mysle dla was bardzo proste pytanie??
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.